vrtić
printscreen/twitter
vrtić

printscreen/twitter

vrtić, Foto: printscreen/twitter

Prosvetna inspekcija Grada Beograda juče je donela rešenje o privremenoj zabrani rada vrtića “Zamak” u kome je zabeleženo grubo, nestručno i nesavesno ophođenje prema deci, a danas je naloženo da deca napuste vrtić i ne dobiju ručak.

Ovaj potez nadležnih, međutim, izazvao je bes među roditeljima, koji nisu u mogućnosti da dođu po decu zbog posla, i jer im nije ponuđeno drugo rešenje.

– Lično ću da legnem ispred kapije vrtića i deca neće izaći iz njega. Mi, kao roditelji, nećemo ih izvesti iz “Zamka”, jer nemaju gde da idu. Mališani će biti istraumirani i oštećeni – kaže za 24sedam predsednica saveta roditelja.

Jakovljević tvrdi da su svi roditelji očajni, jer ne znaju šta da rade.

– Ministarstvu prosvete smo poslali peticiju da nam vrate vrtić, jer smo ugroženi, ne možemo decu da ostavimo na ulici – podvlači ona.

Dodaje da je direktorka ove predškolske ustanove na roditeljskom sastanku, održanom prošlog petka, rekla stvari koje su u skladu sa Zakonom.

– Direktorka “Zamka” nam je samo istakla da su sporni vaspitači udaljeni sa radnog mesta i uverila nas je u bezbednost naše dece – zaključuje Jakovljević.

Podsetimo, vrtić “Zamak” je u javnost dospeo nakon video-snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kojem se vidi kako zaposlena zlostavlja dete.

Nakon toga, portalu 24sedam javili su se roditelji, koji su želeli da ostanu anonimni, a koji su ukazali na probleme koji se događaju unutar ove predškolske ustanove.

Bonus video: 

Pročitajte još:

Komentari (1)

Gaku otkaz

26.01.2021 19:23

Da ne zaboravimo da je Gak bez ikakvih dokaza, već na prvu loptu sasvim zdravo i normalno dete nazvao autističnim a sada se zalaže za nečije oduzimanje licence a pritom sam ne radi svoj posao kako treba! Popodne izda rešenje i izadje u medije a ustanovi rešenje dostavi tek sutradan prepodne sa rokom "sad i odmah"!!! On ne može da sudi drugima kad on ne radi svoj posao kako treba.