KAZNE DO 1.500 EVRA Rigorozne kontrole u Srbiji, Crnoj Gori i Grčkoj! Na udaru svi koji naprave ove KOBNE GREŠKE!

Budući da je turistička sezona u jeku i da putevima prolazi veliki broj automobila srpski policajci posebno proveravaju da li pričate mobilnim telefonom, kao i da li su putnici vezani na zadnjem sedištu, a sa posebnom pažnjom se proverava da li su deca smeštena u dečja sedišta i vezana na zakonom propisan način.

Autoput
Autoput, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Pričanje mobilnim telefonom u toku vožnje, izbegavanje vezivanja pojasa na zadnjem sedištu ili pušenje u automobilu ukoliko je dete u kolima, mogu vas koštati i skuplje od letovanja budući da policija u Srbiji, Grčkoj, Crnoj Gori i Hrvatskoj ovih dana i prilično oštro kažnjava ove, ali i ostale saobraćajne prestupe prestupe.

Tokom prethodnih dana policija je tokom pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji naše zemlje zbog saobraćajnih prekršaja kaznila oko 7.500 vozača, međutim ovaj trend pojačane kontrole saobraćaja sprovode i okolne zemlje u kojima su srpski turisti česti gositi te treba biti naročito oprezan, prvenstevno zbog bezbenosti, ali i udara na budžet.

BRUKA NA CRNOGORSKOM PRIMORJU! Srpski turisti u Budvi seli u kafić i tražili šifru za wi-fi, a onda im je konobar Albanac uradio nešto ODVRATNO!

Ilustracije radi, u Grčkoj recimo možete očekivati kaznu od 1.500 evra za pušenje u automobilu, a ukoliko napravite neki "veći" prekršaj na hrvatskom primorju možete platiti kaznu od čak 2.600 evra. Vodite računa i da ne vozite u papučama, što je inače zabranjeno svuda, jer nije bezbedno, a to naročito mnogi rade kada su na letovanju.

Evo koje prestupe policijskii službenici nikako ne tolerišu ovih dana i drakonski ih kažnjavaju u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Grčkoj.

BILI SVESNI KOLIKO JE OPASAN Ratka Mladića otrovali da ne bi zaustavio "Oluju"?! Pet dana pre zločinačke akcije uradio nešto što ih je RAZBESNELO!

Pojačane kontrole na srpskim putevima

Budući da je turistička sezona u jeku i da putevima prolazi veliki broj automobila srpski policajci posebno proveravaju da li pričate mobilnim telefonom, kao i da li su putnici vezani na zadnjem sedištu, a sa posebnom pažnjom se proverava da li su deca smeštena u dečja sedišta i vezana na zakonom propisan način.

Saobraćajna policija
Saobraćajna policija, Foto: Alo!/ Dejan Briza

U proteklih nekoliko dana na sprkim putevima je otkriveno i procesuirano više od 6.000 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, a skoro 1.500 vozača pričalo je mobilnim telefonom tokom vožnje.

Sudeći prema odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja kazna za ove prestupe iznosi 10.000 dinara, ukoliko platite kaznu u roku 8 dana imate "popust" od 50 odsto.

"VIDELA MUŽA OBEZGLAVLJENOG, PA UMRLA NA POROĐAJU" Ovako su Hrvati ubijali srpske izbeglice! Granatama razneli malog Jovicu (6) i njegovu sestru i baku (VIDEO)

Za nevezivanje pojasa na zadnjem sedištu moraćete da izvojite sumu između 5.000 i 10.000 dinara, dok za vožnju dece van sedišta van dečjeg sedišta kazna seže i do 120.000 dinara, odnosno 1.000 evra.

Skidanje tablica i oduzimanje dozvole za prestupe u Grčkoj

Ukoliko tokom boravka u Grčkoj pušite u toku vožnje i to u prisustvu maloletnog deteta, telefonirate, ne vezujete pojas, parkirate se bahato, vozite u papučama ili bacate opuške kroz prozor vozila, moraćete da platite drakonsku kaznu od 1.500 evra, ili će vam biti oduzeta dozvola.

SPRŽIĆE NAS! Živa danas probija termometar! Goreće gradovi širom Srbije, stiže nezabeležena VRUĆINA!

Kako navode grčki mediji, a srpski turisti su svedoce, koji se trenutno nalaze u Solunu, tokom ovih dana počele su svakodnevne kontrole kako bi se uočila kršenja zakona i pušenje u automobilu.

Ikarija, Grčka
Grčka, Foto: Profimedia

Kazne za pušenje u automobilu u prisustvu deteta mlađeg od 12 godina kreću se od 1.500 evra za vozača privatnog automobila! Kazna se plaća bez obzira na to da li puši vozač ili neko od putnika. Oduzima se i vozačka dozvola na mesec dana, takođe nebitno da li je prekršaj napravio sam vozač ili nego drugo iz automobila. Sa druge strane kazna za vozača javnog prevoza i 3.000 evra za ovaj prekršaj.

"KO HOĆE DA ZARADI NEKA IDE U PRIVATNIKE, JA SAM DOKTOR" Lekaru Zoranu puko film zbog lista čekanja, uzeo stvar u svoje ruke i ODUŠEVIO SRBIJU! (VIDEO)

Pored pušenja u automobilu, grčki policajci strogo kažnjavaju i zbog nepropisnog parkiranja automobila skidajući tablice. Kako bi vratili tablice nakon kažnavanja nepropisnog parkiranja morate da platite kaznu koja iznosi od 40 do 80 evra, a više ne postoji mogućnost plaćanja umanjene kazne ukoliko se ona plati na licu mesta.

ZNAO SAM DA JE SVE PROPALO KAD SU OBUKLI ŽUTI DŽEMPER Lazanski u jutarnjem progovorio o izdaji Krajine! U studiju nastao MUK, a onda pomenuo emotivnu vezu SVIMA ZNANOG SRPSKOG POLITIČARA i Kolinde...

Koliko su Grci pooštrili svoju politiku kažnjavanja govori i činjenica da Auto-moto savez Srbije na svom sajtu navodi čak i aktuelni cenovnik prekršaja, koji izgleda ovako:

nedozvoljeno parkiranje – od 40 do 80 evra
prekoračenje brzine – od 40 do 750 evra
nevezivanje pojaseva – 350 evra
nepoštovanje pešaka – 200 evra
vožnja u alkoholisanom stanju – od 0,5 do 0,8 promila - 78 evra, od 0,8 do 1,1 promila - 156 evra, preko 1,1 promila - 625 evra
opasna vožnja – 700 evra
korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje – 100 evra

Ne smete da radite da ne navučete GNEV SVETE ANE, a za srećan brak izgovorite ove reči!

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 07.08.2019. 11:29 Legenda kaže da je Ana sa svojim mužem Joakimom živela 50 godina bez dece i iako im je to bila najveća želja i iako su se stalno molili i živeli bogougodno, ona im se nikako nije ostvarivala.

Treba dodati da širok raspon visine novčane kazne zavisi od toga za koliko je prekoračena dozvoljena brzina i gde je prekršaj zabeležen (u naseljenom mestu ili van njega).

Od početka meseca drakonske kazne u Hrvatskoj

Početkom meseca u susednoj Hrvatskoj stupila su na snagu nova saobraćajna pravila po kojima se pojedini prekršaji u saobraćaju kažnjavaju novčanom kaznom koja seže i do visine tri prosečne plate u ovoj zemlji.

GROZNICA TRESE SRBIJU Delimir zaradi 5.000 evra za kilogram! Raste čak i u sušnom periodu, a potrebno vam je samo jedno!

Prema ovim pravilima prekoračenje brzine u naseljenom mestu za više od 50 kilometara na sat, vožnja u suprotnom ili zabranjenom smeru na autoputevima, namerni prolazak kroz crveno svetlo, odbijanje provere alkohola ili droga u krvi, ali i vožnja sa više od 1.5 promila ili pod uticajem droga smatraju se najtežim prestupima u saobraćaju.

Kazne za ove prestupe kreću se i do 2.600 evra, ali se mogu primeniti strože mere poput zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest meseci, ili na duži vremenski period.

Hrvatska policija
Hrvatska policija, Foto: Profimedia

Policija pored toga može privremeno, do odluke suda, oduzeti vozilo kojim je počinjen prekršaj, ako vozač koji je već dvaput pravosnažno kažnjen i ponovi neki od tih najtežih prekršaja.

Kazne u Crnoj Gori ostale iste

U Crnoj Gori kazne su ostale potpuno iste te će sve one koji su načinili prestup dočekati plaćanje finansijske naknade koja dostiže čak i 2.000 evra.

ŠOKANTNA ISPOVEST PROSTITUTKE IZ NOVOG SADA "Majka me izbacila sa 13 godina, počela sam da se k*rvam po ulici... Mušterije obave posao, pa otimaju pare nazad!"

Ovo su cene bahatog voženja u susednoj zemlji:

- nevezivanje pojasa od 40 do 100 evra

- vožnja pod dejstvom alkohola od 70 do 2.000 evra (preko 0,05 promila oduzimanje dozvole)

- ako se na prednjem sedištu vozi dete mlađe od 12 godina, od 60 do 150 evra

- ukoliko dete uzrasta do 5 godina nije u sigurnosnom sedištu od 30 do 90 evra

- vožnja deteta mlađeg od 12 godina na mopedu ili motociklu do 150 evra

- preticanje kolone 450 evra

- prelazak preko pune linije 300 evra

- neposedovanje reflektujućeg prsluka od 30 do 80 evra

- prekoračenje brzine od 450 do 2.000 evra.

Bonus video

Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi