Vremenska prognoza
Alo.rs/ Ilustracija
Vremenska prognoza

Alo.rs/ Ilustracija

Vremenska prognoza, Foto: Alo.rs/ Ilustracija

RHMZ upozorava na pojavu obilnih padavina sutra i prekosutra u Srbiji, povećanje snega i pojavu ledene kiše.

Obilnije padavine sutra se ocekuju na jugu Srbije i na Kosovu i Metohiji od 40 do 80 mm, a tokom dana u višim predilima će doći do povećanja visine snega oko 30 cm, ponegde i više, a u nižim predelima centralne, jugozapadne i južne Srbije oko 15 cm.

ANKETA:

Da li redovno pratite vremensku prognozu?

 

U ponedeljak se očekuje manje padavina, ali će doći do daljeg povećanja visine snega, u nižim predelima na jugu sneg će povremeno prelaziti u kišu koja će se lediti pri tlu.

Prema prognozi za sutra, biće oblačno sa snegom, uz formiranje i povećanje visine snežnog pokrivača.

Na krajnjem severu Vojvodine uglavnom suvo. Vise padavina se očekuje u centralnim, a obilne padavine u južnim krajevima Srbije i na Kosovu i Metohiji od 40 do 80mm. Vetar slab i umeren, severoistočni i istočni. Jutarnja temperatura od -4 do 0, a najviša dnevna od 0 do 3 stepena.

U Beogradu sutra oblačno sa snegom, uz formiranje snežnog pokrivača na širem području grada. Dnevna temperatura od -1 do 1 stepen.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 17. januara, u vecini dana oblačno i hladno, povremeno sa snegom uz povecanje visine sneznog pokrivaca. 

Od utorka mestimično slab sneg, samo se u petak očekuje umereno oblačno i suvo vreme. Dnevna temperatura u padu i biće u granicama proseka ili malo ispod proseka.

Pročitajte još:

Komentari (2)

vuk

09.01.2021 14:28

Hahaha, preokret? Haha, za naše meteorologe uvek preokret?! Hahahahahahahahaha!!!

Dare

09.01.2021 15:51

Ovo niko nije očekivao u sred zime ledeni dani i hladno,svi smo iznenađeni.