kiša, nepogode, vremenska prognoza
Alo!/Masanori Jošida
kiša, nepogode, vremenska prognoza

Alo!/Masanori Jošida

kiša, nepogode, vremenska prognoza, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Prema toj prognozi pred Srbijom su nešto topliji i suvlji meseci. Sneg će biti retkost zimi.

Septembar

Srbiju očekuje prosečno topao i malo suvlji septembar. Nastavak poznog leta u prvoj polovini meseca.

Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0,2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

Mesečna suma padavina tokom septembra biće malo ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za 14 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

Oktobar

Oktobar će obeležiti Miholjsko leto. On će btii malo topliji i suvlji nego inače.

Srednja minimalna temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0,3 stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

Koje vam je omiljeno godišnje doba? 

 

Mesečna suma padavina tokom oktobra biće ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 8 mm u odnosu na višegodišnji prosek.

Novembar

Slično nas očekuje i u novembru, koji će isto biti topliji i malo suvlji.

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1,4 stepena u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

Mesečna suma padavina tokom novembra biće ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 11 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek.

Decembar

Poslednji mesec u godini biće blaži i malo suvlji.

U decembru u Srbiji srednja minimalna temperatura vazduha imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1,1 stepen u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja maksimalna temperatura vazduha u decembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1,6 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

Mesečna suma padavina tokom decembra biće ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 11 mm u odnosu na višegodišnji prosek.

Januar

U janauaru naredne godine vreme će biti blaže i malo suvlje.

Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1,5 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

Mesečna suma padavina tokom januara biće ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 10 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

Februar

Srbiju naredne godine očekuje i blaži i malo suvlji februar.

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1,2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,9 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

Mesečna suma padavina tokom februara biće ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 12 mm u odnosu na višegodišnji prosek.

Pročitajte još: