Reka Ljubovija se povukla, očajni građani prijavljuju štetu

Država trenutno radi na postavljaju pontonskog mosta na magistralnom putu Ljubovija - Bajina Bašta, jer je na tom mestu voda srušila betonski most

Ljubovija
Foto: RINA

Reka Ljubovija, koja se prethodnih dana izlila i poplavila oko sedamsto domaćinstava u Ljuboviji, se povukla, kaže predsednik te opštine Milovan Kovačević i dodaje da je u toku čišćenje ulica, dvorišta i pročišćavanje lokalnih puteva.

Kovačević je za Tanjug rekao da je opština otvorila i poseban broj telefona na koji meštani Ljubovije prijavljuju štetu, dok će, kako kaže, Komisija za procenu štete izaći na teren narednih dana.

- Voda se povukla, čiste se ulice, dvorišta, crpi se voda iz poplavljenih objekata, a prave posledice poplave se tek sagledaju. Građani sada, naravno, očekuju da mi sve probleme rešimo brzo, ali to neće biti jednostavno - rekao je Kovačević.

Trenutno se, dodaje, radi i na pročišćavanju puteva po mesnim zajednicama, jer je u toku berba maline, pa je neophodno da lokalni putevi budu prohodni kako bi malina mogla iz brdskih krajeva da dođe do hladnjača.

 

Očekuju, navodi Kovačević, da će lokalni putevi biti prohodni do večeras.

Prema njegovim rečima, sva domaćinstva u Ljuboviji sada imaju tehničku vodu, dok je 30 domaćinstava još uvek bez struje.

-U toku je napajanje dve trafostanice, tako da očekujemo da će i taj problem u toku dana biti rešen - rekao je Kovačević.

Ističe da opština još uvek nema okvirnu procenu štete, kao i da će Komisija za procenu štete narednih dana izaći na teren, a do tada, dodaje, građani prijavljuju štetu opštini na poseban broj telefona.

Kovačević navodi i da država trenutno radi na postavljaju pontonskog mosta na magistralnom putu Ljubovija - Bajina Bašta, jer je na tom mestu voda srušila betonski most.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi