Ljubovija
RINA
Ljubovija

RINA

Foto: RINA

Reka Ljubovija, koja se prethodnih dana izlila i poplavila oko sedamsto domaćinstava u Ljuboviji, se povukla, kaže predsednik te opštine Milovan Kovačević i dodaje da je u toku čišćenje ulica, dvorišta i pročišćavanje lokalnih puteva.

Kovačević je za Tanjug rekao da je opština otvorila i poseban broj telefona na koji meštani Ljubovije prijavljuju štetu, dok će, kako kaže, Komisija za procenu štete izaći na teren narednih dana.

- Voda se povukla, čiste se ulice, dvorišta, crpi se voda iz poplavljenih objekata, a prave posledice poplave se tek sagledaju. Građani sada, naravno, očekuju da mi sve probleme rešimo brzo, ali to neće biti jednostavno - rekao je Kovačević.

Trenutno se, dodaje, radi i na pročišćavanju puteva po mesnim zajednicama, jer je u toku berba maline, pa je neophodno da lokalni putevi budu prohodni kako bi malina mogla iz brdskih krajeva da dođe do hladnjača.

Preporučujemo još:

 

Očekuju, navodi Kovačević, da će lokalni putevi biti prohodni do večeras.

Prema njegovim rečima, sva domaćinstva u Ljuboviji sada imaju tehničku vodu, dok je 30 domaćinstava još uvek bez struje.

-U toku je napajanje dve trafostanice, tako da očekujemo da će i taj problem u toku dana biti rešen - rekao je Kovačević.

Ističe da opština još uvek nema okvirnu procenu štete, kao i da će Komisija za procenu štete narednih dana izaći na teren, a do tada, dodaje, građani prijavljuju štetu opštini na poseban broj telefona.

Kovačević navodi i da država trenutno radi na postavljaju pontonskog mosta na magistralnom putu Ljubovija - Bajina Bašta, jer je na tom mestu voda srušila betonski most.

Pročitajte i: