Hitna pomoć motri na građane ispred Lidla
Alo!/Masanori Jošida
Građani čekaju da uđu u Lidl

Alo!/Masanori Jošida

Građani čekaju da uđu u Lidl, Foto: Alo!/Masanori Jošida

PROČITAJTE JOŠ:

 

Potrošači su juče u proseku 40 minuta čekali da uđu u radnje i pazare mahom ono za šta su obavešteni da je na akciji. Hitna pomoć je dežurala na samom parkingu uz objekat, a kako nezvanično saznajemo, lekari te službe reagovali su juče nekoliko puta, te su kupcima koji su kolabirali čekajući u redovima ukazivali zdravstvenu pomoć. 

Nije u redu što nema pilića!

Kupci su zadovoljni asortimanom, izgledom radnje i ljubaznošću osoblja, ali ipak smatraju da nije za pohvalu što nekih akcijskih proizvoda, poput pilića, već nema.

- Ono što reklamiraju ispoštovali su, sve je zaista jeftinije nego na drugim mestima, bar se meni čini, međutim, piletine više nema, odnosno nema celih pilića od 119 dinara kao juče. Ima bataka i sličnih proizvoda - kaže Slavka Urošević.

 

- Na dan otvaranja nemačkog trgovinskog lanca imali smo 10 odsto manje prometa nego prošlog četvrtka. Ni danas nije bolje. Malo sam iznenađen, jer smo imali akciju za penzionere, a tim danima je prodaja više nego dobra - rekao nam je poslovođa jednog supermarketa.

U nezavidnoj poziciji su i prodavci na pijacama. Naime, trgovci na tezgama se pribojavaju da bi akcijske cene nemačkog trgovinskog lanca mogle da im uzmu hleb.

Neđeljko Popović, za koga je tezga jedini izvor prihoda, rekao je za „Alo!” da je prodaja na pijaci opala bar za 80 odsto, a da mušterija već dva dana nema ni za lek.

Zadovoljan kupac, Lidl

Alo!/Masanori Jošida

Zadovoljan kupac, Lidl, Foto: Alo!/Masanori Jošida

- Nema posla! Ako se ovako nastavi, ja mogu da zatvorim tezgu i da se pokupim. Kako mogu da pariram tom lancu, čime? Nema šanse. Kod mene je čokolada 90-100 dinara, kod njih 45. Banane prodaju po 60, a vidite da su na pijaci 100-130 dinara. Ako nastave sa akcijama kao juče, pa samo četiri-pet puta mesečno, nama nema pomoći - objasnio je Neđeljko i dodao da ne pamti kada je poslednji put video tako pustu pijacu.

Hitna pomoć motri na građane ispred Lidla

Alo!/Masanori Jošida

Hitna pomoć motri na građane ispred Lidla, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Jeftine ruže i krofne

Penzionerka Dragica Milićević pazarila je, kako kaže, svašta u „Lidlu“ po cenama koje su „najniže u gradu”.
- Kupila sam vodu sa limunom, koja je jako jeftina, prašak za beli veš, ukrasne kutije, u koje odlažem neke nepotrebne stvari. Kupila sam i izvrsne krofne, eto, ne moram sad da pravim, da se brašnjavim. A morala sam da pazarim i bukete ruža koji su bukvalno badava - 130 dinara - rekla je ona.

U Nemačkoj je jeftinije!

Aleksandar Panić, koji je poslom često u Nemačkoj, kaže za naš list da su cene niže u „Lidlu“ u matičnoj zemlji nego kod nas.

- Doputovao sam pre dva dana iz Minhena, pa sam u toku i tvrdim da je u Nemačkoj u „Lidlu“ dosta jeftinije nego ovde - smatra on.

 

Novosađanin kupio pola tone šećera

Mnogi trgovci koriste velike popuste u „Lidlu“ kako bi kupili robu za svoje radnje. Tako je jedan Novosađanin kupio ni manje, ni više nego pola tone šećera, kako bi ga kasnije preprodavao po znatno višim cenama. Čitaoci „Alo!“ svedoče da se juče i u brojnim mini-marketima pojavila roba iz „Lidla“ po višim cenama.

 

 

Komentari (6)

nataša

13.10.2018 10:53

slažem se sa ovom ženom što je rekla da je u Nemačkoj u lidlu jeftinije i to je tačno ko ide tamo svako će reći isto da je u Nemačkoj hrana jeftinije ne sve ali povrće,voće,slatkiši,tiket papir, maramice,kozmetika sve je to tamo jeftinije

mia

13.10.2018 12:17

Ja mislim da ce za mesec dana Lidl da poveca cene i bude kao i drugi marketi.Svi oni tako pocnu povoljno,a posle kao moraju da poskupe.. To sto je u Nemackoj povoljno ne mira da znaci da ce i kod nas biti .Raifazen banka u Nemackoj i Srbiji nemaju jedna sa drugom nikakve veze...

šone

13.10.2018 12:45

Kilogram lazanje u lidlu košta oko 4 e ako nas frikomove pola kilograma u marketu oko 500 din. šta je to nego pljačka naroda.

Hele

13.10.2018 13:31

Meni je zaista drago sto ce narod moci da kupuje po normalnim cenama,bravo za Lidl

demograf

13.10.2018 17:24

pazi ovu gospodju sto se buni da ce da propadne zato sto su kod nje banane skuplje, pa sad narod nece kod nje kupovati, ne najbolje da narod kupulje skuplje da bi vi preprodavci lepo zaradjivali, pa i ta piletina sto kosta 130 din cim prodaju za tolko znaci da ima i tu zaradu nego su ovde svi postali bezobrazni ona bi sad da nabsvi banane za 50 din a nama da prodaje za 150, evo izvinjavamo se ko nArod svim preprodavcima sto nmg vise da prave majmune od nas.k

caki

13.10.2018 22:13

Pošla sam prvi put u lidl ali parkinzi su puni i dalje se čeka u redu i vratim se u maksi gde sam se frapirala jel piletina košta 390 dinara. Pa normalno da ce nas svi veci marketi oterati u lidl. Zalosno