Zlatibor
Tanjug/printskrin
Poplava

Tanjug/Ap

Poplava, Foto: Tanjug/Ap

Na Zlatiboru temperatura trenutno iznosi svega tri stepena Celzijusa. Na jednoj od omiljenih sprskih planina sneg pada od juče, a nije prestao ni tokom večeri. Oni koji su na ovu planinu doputovali radi prolećnog odmora, verovatno žale što sa sobom nisu poneli skije.

Istovremeno se zabeleo i obližnji Zlatar, gde je temperatura jutros tek za koji stepen viša nego na Zlatiboru.

Poplava

Tanjug/Ap

Poplava, Foto: Tanjug/Ap

U selu Varda kraj Kosjerića sneg u maju naneo je poljoprivrednicima štetu, jer je pao na uveliko olistale malinjake. Maline na Vardi stižu kasnije, ali u trenutku kada bi prolećni radovi trebalo da su u jeku, ledene padavine su iznenadile proizvođače.

Podsetimo, i Sjenica "srpski Sibir" osvanula je jutros pod debelim belim pokrivačem. U Sjenici je jutarnja temperatura bila oko dva stepena, trenutna iznosi četiri, a slab sneg je sinoć provejao i kroz Novu Varoš, dok je onaj umerenog inteziteta zatekao goste Kopaonika.

Kako je ranije najavljeno iz RHMZ-a, očekivalo se da na području Srbije ukupna količina padavina u većini mesta bude od 20 do 40 milimetara, a lokalno i oko 600 milimetara.

Poplava

Tanjug/Ap

Poplava, Foto: Tanjug/Ap

SRPSKI SIBIR

Grad koji mnogi nazivaju srpskim Sibirom potvrdio je svoje ime, jer usred maja izgleda kao da će uskoro vreme za kićenje jelke. 

U Sjenici je jutros izmereno 3 stepena Celzijusa, a najveća dnevna temperatura mogla bi da bude 16 stepeni. 

Inače, sneg je još juče najavljen u višim predelima Srbije, kao i to da nam ove nedelje sledi prava jesenja atmosfera, izuzev jednog dana.

VANREDNO STANJE U BIH I HRVATSKOJ

Nevreme u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj još ne jenjava. Dok se u BiH i dalje traga za malenim Ibrahimom, koji je juče pao u nabujali potok, u Hrvatskoj je jedna osoba izgubila život u podivljalom moru.

Sanski Most se našao na udaru vodene bujice koja je napravila pravi lom u tom gradu.

Kiša koja se pojačala juče napravila je velike probleme građanima tog grada, a na akciji spašavanja i podrške bilo je angažirano stotinjak spasilaca FUCZ-a.

VREMENSKI ŠOK

Od petka nas očekuje totalna promena vremena. Nakon hladnih i kišnih dana čeka nas nagli toplotni udar. Vikend će početi sa visokim temperaturama koje će dostizati i do 27 stepeni.