NOVE MERE KRIZNOG ŠTABA Razmatra se radikalno rešenje

Vlada Srbije će saopštiti konkretne mere posle konsultacija sa pravnim ekspertima.Medicinski deo Kriznog štaba saglasan je da mere moraju da se pooštre, izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović.

Branislav Tiodorović
Branislav Tiodorović, Foto: Tanjug

 "Imali smo dugu i konstruktivnu raspravu na sednici Kriznog štaba, životi i zdravlje ljudi su najvažniji i zato moramo da učinimo sve što možemo da ih sačuvamo. Mi smo za radikalno pooštravanje mera, ali to mora biti usklađeno sa pravnim propisima i Ustavom naše zemlje, a pre svega se tiče ulaska naših državljana u Srbiji uz negativan PRC test. Vlada Srbije će saopštiti konkretne mere posle konsultacija sa pravnim ekspertima", kaže prof. Tiodorović i dodaje:

"Medicinski deo kriznog štaba je za skraćivanje radnog vremena svih objekata. Ali, to ne znači da želimo uvođenje policijskog časa".

Prof. Tiodorović nije želeo da govori o drugim merama dok se ne konsultuju svi pravni stručnjaci.

Krizni štab se hitno o sasatao, između ostalog, i zato što se očekuje veliki priliv naših državljana iz inostranstva povodom novogodišnjih i božićnih praznika. Podsećamo, da je pred Vaskrs u aprili čak 400.000 naših državljana došlo u Srbiju iz inostranastva.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi