Milorad Antić
Alo!/Dejan Briza
Milorad Antić

Alo!/Dejan Briza

Milorad Antić, Foto: Alo!/Dejan Briza

* Milorad Antić, predsednik Foruma srednjih stručnih škola, nakon što je u razgovoru za „Alo!“ javno ukazao na muljažu u školama u vezi sa đačkim ekskurzijama i uperio prst u direktore škola, ovih dana proživljava noćne more

* Nije jedini, jer se svakome ko se u Srbiji drzne da pomene bilo kakve nepravilnosti i mahinacije u prosveti život pretvara u pakao.

* Antiću nije ni prvi, a neće biti ni poslednji put da ukazuje na razne probleme u prosveti, pa tako, između ostalog, ni ono sa čim se susreću kako roditelji i đaci, tako i prosvetari

I do sada je nailazio na razne prepreke i dobijao pretnje upravo zbog toga što nije zabijao glavu u pesak, već je o svemu javno govorio. Međutim, nova tura noćnih mora za Antića počela je nedavno zbog izjava datim našem listu, koji danima piše o javašluku u vezi s đačkim ekskurzijama.

Hotel Zdravljak

Alo / Rajko Ristić

Hotel Zdravljak, Foto: Rajko Ristić

- Zbog svakog mog ukazivanja na pozitivne zakonske propise i njihovo kršenje od strane direktora, prolazim kroz agoniju. Upravo zbog teksta koji je objavljen u „Alo!“ o tome koliko novca nastavnici i direktori dobijaju po ekskurzijama, direktorka škole u kojoj radim uletela je u zbornicu preteći i vičući: „Zapamtiće on mene za sva vremena.“ Ja tada nisam bio tu, ali mi je nemali broj kolega preneo njene reči. Kazali su i da je pričala da su je zbog tog teksta zvali direktori drugih škola da pitaju šta ja to pričam, kao i da od poziva ne može da živi - kaže za „Alo!“ Antić i navodi da, osim pretnji, „neposlušnima“ obavezno sleduje kontrola koju sprovode pomoćnici direktora po nalogu direktorke.

key="bf2b01bd44404786959c66237c7e982a" data-card-type="article-full">

Novi šef EU diplomatije zapalio salu: Srbiju dobro poznajem, prvo što ću da uradim je da odem u Prištinu!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 08.10.2019. 08:40 Imenovani šef diplomatije EU Žozep Borel kaže da dijalog Beograda i Prištine predugo traje. Džozef Borel, Foto: Tanjug/AP On dodaje da se trenutno stanje ne može nastaviti i da se mora postići sporazum, na čemu će se on snažno angažovati, a prvo će posetiti Prištinu, jer, kaže, Srbiju već dobro poznaje.

- Kontrola podrazumeva da te prate svakog časa, gledaju kad dolazim, kad odlazim s posla, kuda idem, šta radim. Love ti svaku grešku, izmišljaju razne priče - objašnjava Antić i napominje da se nikoga i ničega ne plaši.

Pročitajte još:

 

- Nikad nisam ćutao, pa neću ni ubuduće. Kolege koje imaju hrabrosti da progovore o anomalijama u prosveti prođu i gore. Recimo, oduzme im se razredno starešinstvo, dobiju najgori raspored, prati se da li su zakasnili pola minuta, ako nešto zatraže od direktora, a što im po zakonu sleduje, to im automatski odbiju, a hajka je neizostavna. Inače, svim tim zastrašivanjem oni žele da pošalju jasnu poruku svima koji stoje iza istine i žele isto tako javno da je saopšte, da to ne rade jer im sleduje horor - objašnjava predsednik Foruma srednjih stručnih škola. 

Beograd, škola, đaci

Alo!/Dejan Briza

Beograd, škola, đaci, Foto: Alo!/Dejan Briza

 Sklapaju poslove sa sumnjivim agencijama

„Alo!“ danima piše o raznim muljanjima u vezi s ekskurzijama, što se na kraju lomi preko kičme roditelja i đaka. Tako škole mimo roditelja odlučuju kada će, gde i po kojoj ceni deca putovati, a mame i tate služe samo da potpišu saglasnost. Takođe, ni novac koji sleduje direktorima i nastavnicima za vođenje đaka na putovanje uopšte nije zanemarljiv, pa onda i ne čudi što se javne nabavke sprovode bez bilo kakve kontrole i reda sa često sumnjivim agencijama.

Bonus video

Funkcioner Saveza za Srbiju Branko Miljuš ulazi u zgradu Rektorata