LEPA VEST Ranjena roda operisana, možda će moći opet da leti!

Krilo rode koja je nedavno ranjena metkom iz vazdušne puške je, kako kažu u Udruženju "Zoo planet", operisano pre nekoliko dana i ona se sada oporavlja u njihovom kutku. Ako sve bude bilo po planu, možda će ponovo moći da leti.

Roda
Roda, Ilustracija: Profimedia.rs

Veterinar Branislav Petković iz Ambulante “Pet Konba” je, kažu iz "Zoo planeta", besplatno pregledao i operisao rodu pre 3 dana.

Ona je sada dobro, oporavlja se i sledi duži oporavak da bi ponovo mogla da poleti.

Na fotografijama možete videti da je locirana i izvučena dijabola kojom je pogođeno krilo, a roda ima dva preloma na krilu i ugrađene su joj dve šipke. Po prognozi veterinara, kosti bi trebale da srastu za mesec dana i roda će, nadamo se, moći ponovo da koristi krilo ukoliko tok oporavka bude po planu - pojašnjavaju u Udruženju.

Roda je sada na terapiji, dodaju, a potrebna joj je kvalitetna hrana i nega da bi se što pre oporavila. Zato iz Udruženja pozivaju one koji mogu da pomognu da ona ima što bolje uslove za oporavak da uplate novac na žiro račun 105-22423-78, a u delu “svrha uplate” treba napisati “pomoć za rodu”, javljaju Južne vesti.

10.000 dinara za onog ko nađe krivolovca

Zbog toga što je neko pucao na rodu i ranio je, reagovalo je i Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, koje nudi nagradu od 10.000 dinara za onog ko ima informacije o krivolovcu.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije nudi nagradu od 10.000 dinara za informacije koje će dovesti do hapšenja osobe koja je iz vazdušne puške pucala na ovu belu rodu u selu Donje Međurovo kod Niša 30. aprila - navode u Društvu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi