Muzičko.baletska škola u Novom Sadu
promo
Muzičko.baletska škola u Novom Sadu

promo

Muzičko.baletska škola u Novom Sadu, Foto: promo

Muzička škola “Isidor Bajić” i Baletska škola Novog Sada sve vreme svog postojanja, 111, odnosno 72 godine, iznajmljuju prostorije u kojima održavaju redovnu nastavu za najtalentovaniju decu našeg grada.

Kako je planirano, škola, koja se nalazi na Bulevaru Cara Lazara, će početi sa radom početkom 2021. godine, odnosno početkom drugog polugodišta sledeće školske godine. Ceo kompleks, u kojem će biti smeštene muzička škola, baletska škola i koncertna dvorana finansiran je iz budžeta Grada Novog Sada. Grad je do sada u objekat investirao 2,2 milijarde dinara, a za ovu namenu u 2020. izdvojeno je još 490 miliona dinara.

Prilikom jedne posete radova, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, izjavio je da ovakvim investicijama Grad ulaže u budućnost dece i samog Novog Sada.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by SAMO NOVI SAD (@samonovisad) on May 12, 2020 at 3:51am PDT

 

Pravimo školu za narednih 100 godina, pravimo školu koja će zadržati naše klince u Novom Sadu, ali i privući mnogu decu iz drugih gradova i drugih država da dođu da se školuju i obrazuju i uče u Novom Sadu. Imaćemo puno novih kulturnih dešavanja u Novom Sadu i verujte do kraja godine ili početkom sledeće otvaramo novu školu i novu koncertnu dvoranu.

Novi Sad, kao buduća Evropska prestonica kulture trenutno ne poseduje koncertnu dvoranu i bitna je uloga ove škole, u okviru koje će se nalaziti dve koncertne dvorane kapaciteta 450 i 200 mesta. Plan je da dvorane postanu centar kulturnih dešavanja Grada Novog Sada na veliku radost svih ljubitelja kulture.

Muzičko.baletska škola u Novom Sadu

promo

Muzičko.baletska škola u Novom Sadu, Foto: promo

 

Predviđeno je da u školi bude zaposleno 200 profesora i da nastavu pohađa 2.500 đaka, što je 800 više od trenutnog broja đaka u obe škole. Nešto što Novi Sad još nije imao je i centar za otkrivanje mladih talenata i centar za usavršavanje zaposlenih koji će se nalaziti takođe u školi, a u planu je i da škola svoja vrata otvori predškolcima.

Pored najboljih uslova za obrazovanje svojih đaka, Grad je ovim projektom na odličnom putu da ostvari san mnogih, da prvi u državi osnuje Baletsku akademiju, gde bi mladi mogli da se obrazuju posle srednje škole.