Branislav Tiodorović
Tanjug
Branislav Tiodorović

Tanjug

Branislav Tiodorović, Foto: Tanjug

A ako broj zaraženh ne bude adao u narednih nekoliko dana i u celoj Srbiji za početak skatiti radno vreme kafana, kafića i svih ugostitelja, a moguće i tržnih centara, do 18 sati.

- Nije isto Vanje, Arilje i Kraljevo, koji su relatvno manji gradovi, a imaju toliki broj zaraženih, kao neki veliki gradovi. Oni su došli do faze da treba zatvoriti sve ugostiteljske objekte. I tamo na svakom koraku mora biti mnogo veća kontola nego ranije - kaže za Kurir Tiodorović uoči sednice kriznog štaba koje je zakazana za sutra u 8 sati.

On dodaje da to ne znači da kontrola i poštovanje mera ne treba da budu rigorozni i u ostatku Srbije, pre svega Beogradu i većim gradovima, a posebno u tržnim centrima gde se gotovo ništa i ne poštuje od mera. Sve je više zaražene dece, pre svega učenika, a prof. Tiodorović ističe da problem inficirane dece treba rešavati parcijalno.

- Deca ne treba gledati kroz prizmu cele Srbije, tačno se zna u kojim gradovima se mora preći na onlaj nastavu - ističe Tiodorović. On naglašava da će biti vrlo važno kakve će dnevne korona brojke biti u narednih 4-5 dana.

- Ako to bude išlo i dalje tendencijom rasta, ograničanje radnog vremena ugostitelja i tržnih centara biće verovatno i za početak do 18 sati. I još striktnije kontrole, pa i zatvaranje objekata koji su to zaslužili. Pričačemo i o vikendima na krznom štabu pa ćemo videti treba li i tu nešto da se meneja i pooštrava - naglašava Tiodorović.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

gogi

23.02.2021 15:27

Gospodine Doktore ja moram da vam se obratim zivim van Srbije cekam godinu dana da se smiri da bi dosla svojoj kuci otisla na grob svojih Roditrlja dok mi koji slusamo vas vi ste pustili Kopaonik Zlatibor i ostale o cenu vi pricate o jadni ljudima koji se bore ds rade dok drugi uzivaju i dodu nazad sa odmora i zaraze stotine skratite eadno vreme tamo gde je leglo zaraze molim vas nema vuse smisla