Granica
Tanjug/Jaroslav Pap
Granica

Tanjug/Jaroslav Pap

Granica, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

* Putnici iz Srbije od sredine decembra neće smeti da prenesu ni krišku jabuke u Evropsku uniju

* To znači, da ukoliko u torbi putnika bude pronađena voćka, momentalno će mu biti oduzeta.

* Od sredine decembra stupaju na snagu nova pravila o unosu biljaka u Evropsku uniju, kako bi se sprečilo širenje biljnih štetočina

- Od 14. decembra će se primenjivati stroži pravilnici o tome šta putnici smeju da unesu u EU, kako bi se suzbile biljne štetočine. Pravilnik se odnosi i na unos biljaka za ličnu potrošnju. Novi pravilnik propisuje obaveznu kontrolu putnih torbi - saopštili su nadležni organi mađarske uprave za bezbednost hrane.

Branislav Nedimović

Alo!/Vladimir Marković

Branislav Nedimović, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, navodi za „Alo!“ da kada se privatno putuje u EU, a zbog novih EU propisa, neće smeti da se prenese ni jabuka.

Pročitajte još:

 

- To znači da će ih, recimo, na granici sa Hrvatskom, oduzimati ukoliko ih nađu u torbi. Kad je reč o trgovini, sve ostaje kao i dosad - kaže za „Alo!“ ministar Nedimović.

Policija sumnjala da u stanu drži drogu, ušli unutra i pronašli nešto mnogo gore! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 10.10.2019. 10:12 Sve odvojene akcije policije. Zaplena, Foto: MUP * Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu u dve odvojene akcije uhapsili su P. J. (1991) i N. A.

Bonus video

Funkcioner Saveza za Srbiju Branko Miljuš ulazi u zgradu Rektorata

 

Komentari (2)

Ratko

11.10.2019 11:17

Sta ako je jabuka uvezena iz EU-a dali ce je i onfa oduzimati. Isto ivesti i njima da se iz unije u Srbiju nemoze nista uneti. Mogu da zamislim kakve ce kolone biti na granici sa Hrvatskom i Madjarskom to ce biti ludilo. Ali treba i sva nihova voxila cesljati od strane nasih carinika. Totalna paranoja zvana EU.

Darlinka

11.10.2019 12:45

A oni kad ulaze kod nas? Hoće li se ista mera primenjivati i od strane naših graničnih službi prema stanovnicima evropske unije? Sve boleštine, kako za ljude tako i za biljke i stoku su upravo od njih i došle, i to namerno.