Meso
Alo!/ Rajko Ristić
Meso

Alo!/ Rajko Ristić

Meso, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Svinjsko meso iz porodičnog gazdinstva u Starim Banovcima izvor je zaraze trihinelozom od koje je obolelo sedmoro ljudi.

Protiv odgovornih biće podnete krivične prijave, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Pročitajte još:

 

Vanrednom kontrolom veterinarske inspekcije u tom mesu utvrđeno je prisustvo larvi parazita trihinela spiralis, izazivača zarazne bolesti trihineloze, od koje je obolelo sedam osoba.

"Životinje su zaklane na nepropisan način u objektu mesare Darka Dražete iz Starih Banovaca koji, inače, nije odobren u Upravi za veterinu za delatnost klanja životinja", piše u saopštenju.

Mleveno meso

Profimedia

Mleveno meso, Foto: Profimedia

Pročitajte i ovo:

 

Prisustvo trihinele spiralis u mesu izaziva kod ljudi trihinelozu, koja je parazitska bolest, a praćena je povišenom temperaturom, jakim bolovima u mišićima i oticanjem lica.

 

Komentari (1)

Radovan

15.03.2019 17:58

Zašto vandredno pa nekada je sanitarna ispekcija obilazila radnje dva do tri puta mesečno. Zadnjih 20 goduna ih nema po rafnjama. Nekada je hleb stajao tako da prodavac mora da ti doda a danas svako pretura prljavim rukama i bira.