Bolnica
Tanjug/Filip Krainčanić
Bolnica

Tanjug/Filip Krainčanić

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Užičanka D.P. zaposlena kao medicinska sestra na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Užice teško je povređena na svom radnom mestu pošto je eksplodirao manometar na boci za kiseonik.

Nemio događaj u užičkoj bolnici zbio se u trećoj smeni između subote i nedelje.

Prema nezvaničnim sazanjima, D.P. je prišla jednom pacijentu u bolesničkoj sobi i prilikom rukovanja bocom sa kiseonikom pukao je manometar koji joj je povredio oko i lice. U pomoć kolegnici koja je pala na pod pritrčali su druga medicinska sestra i dežurni doktor i odveli je na prijemno odeljenje. D.P. je odmah transportovana u Kliniku za očne bolesti u Beogradu gde je sutradan operisana. Tu se i trenutno nalazi na lečenju, a njeni poznanici kažu da je operacija trajala tri sata i da je pretrpela ozbiljna oštećenja oka.

Kako je potvrđeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu, D.P. je zadobila teške povrede oka. Ovde nam je rečeno da se o ovom događaju očekuje izveštaj policije sa izveštajima nadležnih inspekcija.

U Zdravstvenom centru Užice nam je rečeno da je do pucanja koje povredilo medicinsku sestru došlo u trenucima dok je ona na boci za kiseonik montirala protometar, deo manometra. Razlozi koji su doveli do nesreće se ne znaju, a u utvrđivanju istog biće preduzete sve mere koje naloži Ministarstvo zdravlja koje je danas obavešteno o slučaju na infektivnom odeljenju. U ZC Užice kažu i da je događaj prijavljen i Inspekciji rada koja je ovim povodom posetila užičku bolnicu.