Crne slutnje za sledeću deceniju: Vladimir Kostić
Dalibor Danilović
Crne slutnje za sledeću deceniju: Vladimir Kostić

Dalibor Danilović

Crne slutnje za sledeću deceniju: Vladimir Kostić , Foto: Dalibor Danilović

- Određeni podaci ukazuju na scenario: više mesta nego studenata, a manje studenata nego što nam je potrebno za razvoj. Jedna od posledica je trka za studentima, s obzirom na to da je to osnov finansijske sigurnosti visokoškolskih ustanova. A šta je s kvalitetom? - upozorio je Kostić u intervjuu za „Novi magazin“.

On je podsetio da je prema PISA testiranju iz 2012. godine 45,5 odsto učenika u Srbiji funkcionalno nepismeno, dok je svega dva odsto učenika bilo u najvišoj kategoriji i da to, svakako, nije krivica učenika. Kostić je kao problem naveo kvalitet nastavnika, jer su kriterijumi napredovanja niski i nespecifični, ali i, kako se izrazio, „nerazumnu ekspanziju visokoškolskih ustanova”.

Komentari (5)

Boban

26.08.2016 07:12

Pa normalno. Imamo mi pametne dece, ali sve pare odoše u politiku.Deca bez posla i adekvatne nadoknade, a neće da brukaju ni sebe ni svoju familiju da samo dižu dva prsta i da ne smeju da imaju svoje mišljenje, i normalno da idu

Dr Miggyy

26.08.2016 08:04

Poštovani akademiče Kostiću, bar smo u nečemu prvi u svetu! U ovoj zemlji koga briga što će ostati bez inteligencije. Pogledajte ko je sve profesor na univerzitetima u Srbiji, ko sve vodi visoku politiku i zemlju, polupismeni u stručnom pogledu, eksperti visokog nivoa sa kupljenim ili potkupljenim diplomama i “ukradenim“ doktoratima. Da li oni vole konkurenciju. Da, malo sutra?! Zaključak: Srbija je prva zemlja u svetu po "odlivu mozgova". Epilog, "ostaće" bez mozga.

Drago777

26.08.2016 08:26

Pored ovakvih mozgova sto imamo oni nam ne trebaju nek se ljudi spasavaju odavde ko moze

MILE

26.08.2016 13:44

To su krivi politicari JER JE SAV MULJ ISPLIVAO U SVIM OBLASTIMA NA VRH I SVE PAMETNO TERAJU BOJECI SE KONKURENCIJE

XXL

28.08.2016 14:11

Još kada ukinu gimnazije neće biti više nikakvog odliva mozgova već sirove radne snage za rad po bagateli.