Darija Kisić-Tepavčić
printskrin
Darija Kisić-Tepavčić

printskrin

Darija Kisić-Tepavčić, Foto: printskrin

Mere zaštite imaju efekta i zato moramo tako da se ponašamo i u narednom periodu, izjavila je danas zamenica direktora Institua Batut dr Darija Kisić Tepavčević.

Prema njenim rečima, kada imamo preko 300 potvrđenih slučajeva, svakako da ne možemo da se ponašamo kao da je epidemiološka situacija dobra. Kisić Tepavčević je rekla da opada procenat zaraženosti u glavnom gradu.
"U poslednja 24 časa je 27 odsto bio procenat pozitivnih u Beogradu, a znao je da bude i 50 procenata", rekla je ona za B92.

Kisić Tepavčević je navela da je u Aleksincu proglašena vanredna situacija da bi se iskontrolisala epidemiološka situacija.

Kako je navela, ni u kom slučaju ne smemo da se opustimo i kada dođe do pada broja zaraženih.

"Svako veće okupljanje jeste mesto rizika, ali u slučaju da se ne poštuju mere. Mislim da smo sada odmakli od toga jer se više koriste mere", izjavila je ona.

"Postoje makar dve kompanije, koliko ja znam, koje su započele treću fazu kliničkog istraživanja, koje se radi na velikim uzorcima ispitanika. Ono što je važno je da nijedna vakcina ne može da bude u upotrebi u našoj zemlji ukoliko nije maksimalno bezbedna i sa visokim stepenom efektivnosti", objasnila je dr Kisić Tepavčevićeva.
Ona je dodala da će, kada vakcina bude dostupna, za njom biti velika potražnja. Kako je rekla, kada se radi o tome da li bi trebalo primiti vakcinu ili ne, ona bi prva sa svojom porodicom stala u red za takvu vakcinu, jer se podrazumeva da će se poštovati maksimalan stepen bezbednosti i efektivnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Komentari (5)

Llubiša

31.07.2020 21:34

Ja ću odmah iza tebe.

treba tako

31.07.2020 23:06

Stani, ti se bogstiš na našoj sirotinji.

penzioner

31.07.2020 23:58

Samo izvolte pametnice zlatna, ti i tvoja porodica primi neki koktel vitamina a mi nano vakcinu da malo eksperimentišu sa nama.... hvala evo dobrovoljno se odričem svoje vakcine da smanjim toršak državi u nabavci istih a i to će biti demonstracija mog poverenja u takvu vakcinu. Hvala lepo, ja nit ću biti u redu niti ću ikom preporučiti ako me pita dal da je primi. A na njima je odluka... svsko ima glavu pa nek razmislja zasto Bill Gates pravi 6 fabrika vakcina po svetu.

Llubiša

01.08.2020 04:49

@penzioner - Aj ne klepeći kao prazna vodenica, 'leba ti. Da nije tih vakcina još bi vukli velike i male boginje, i ko zna šta još. Kad sam bio u vojsci, naprimao sam se vakcina, a mogao sam i otrovne pečurke da jedem. U ostalom, niko te i ne tera da primiš vakcinu, ali, ako oboliš, plati lečenje, kad si "neko".

Llubiša

01.08.2020 07:53

@penzioner - E, "penzioner", teško je kad neko ne uspe u životu, pa ostane samo, penzioner, jako teško.