Imali su mnogo sreće
Tanjug/AP
Imali su mnogo sreće

Tanjug/AP

Imali su mnogo sreće, Foto: Tanjug/AP

 Potvrdio nam je da su štenad bili njegovi, ali je porekao da je hteo da ih odbije. Ali njegova verzija događaja, u najmanju ruku, nije baš uverljiva.

- Da vam pravo kažem, ni ja ne znam kako se to dogodilo. Žena je pričala šta ćemo sa tim psićima, a delovi traktora su mi došli u toj kutiji, izvadio ih je i ostavio boks po strani. I otišao sam u Drežnik po neke ljude da mi poprave nešto na autu. Kad odjednom čujem neko šuškanje. Zastajem, otvaram gepek, vidim kutiju - kad su štenad! - pita se M.Š.

Razmišljao je šta da radi, ne može da ih vozi do Drežnika, kaže, i nije želeo da se vrati kući. Zbog toga ih je, kaže, ostavio pored puta.

- Mislim da ću ih po povratku vratiti, ali kad sam se vratio, više ih nije bilo. Neko ih je uzeo - pravda se, pa dodaje da ga je tada zvala žena da dođe po majku.

- Neka dođe, imam još jednu kučku i dva psa, a ona se oštetila, pa neka je uzme, ne treba mi toliko - kaže M.Š.

Ne seća se, kaže, koliko ih je bilo u boksu, niti koliko ih je ostalo kod kuće, „kuja je opasna i ne prilazi joj, jer se plaši da je ne ujedu, pa ne bulji u nju“.

Ne misli da je nešto pogrešio, već da je to samo nesporazum, pa nas pita da li nemamo pametnijeg posla od bavljenja tim štenadima i njegovom kutijom.

Predsednik udruženja Šapa u srcu, koje brine o štenadima, juče je situaciju prijavio opštinskim redarima koji su izašli na teren. Nisu želeli da nam kažu tačno šta su pronašli, već su nam samo rekli kako su uradili uvid. Dodali su da će o štenadima sigurno brinuti, u saradnji sa udruženjem koje ih je spasilo, ali nisu bili sigurni da li će policiji prijaviti šta se dogodilo.

Svakako bi trebali, jer to nije samo kršenje Zakona o zaštiti životinja, već i Krivičnog zakona. S obzirom na to da je jedno štene umrlo, vlasnika takođe treba goniti prema Krivičnom zakoniku koji predviđa zatvorsku kaznu od najviše godinu dana za slučaj ubistva životinje. Ali rekli su nam da će proceniti šta se dogodilo i da li treba upozoriti policiju.

PROČITAJTE JOŠ: