Uređenje doma
Promo
Uređenje doma

Promo

Uređenje doma, Foto: Promo

Osim što se menja priroda i ljudi brojne promene osećaju na sebi. Oni koje nije stigao prolećni umor, menjaju frizuru, drugi automobil, a najvredniji i najuporniji odlučuju se da promene enterijer u kome žive. Za mnoge, takve vrste promena podrazumevaju uglavnom osvežavanje prostora novim komadima i detaljima, pa tako umesto običnih zavesa postave na primer rolo zavese ili jednostavno u pretraživač ukucaju prodaja tepiha, ne bi li svom podu, ali i čitavom ambijentu dali novi sjaj. Neretko se dešavaju i slučajevi da uz osvežavanje, pojedini renoviraju i neki manji deo stana, najčešće kupatilo, pa se tako na spisku za kupovinu nađu i sanitarije za kupatilo.

Zarotirajte nameštaj ili jednostavno okačite rolo zavese

Estetici svakog prostora završnicu daju detalji poput zavesa i tepiha. Jednom kada se kupi zavesa, uglavnom se menja samo kada se pere. Međutim, već neko vreme obične zavese od tkanine, potiskuju rolo zavese. Kako je proleće doba kojim dominira sunce i stan ulazi više svetla, obične tanke zavese ponekad nisu dovoljna barijera kada “sunce upeče”.

Njihova alternativa su rolo zavese. Izrađene od čvršćeg materijala, najčešće platna ili pes-a, imaju odrđen nivo transparentnosti, ali dosta bolje štite od prodiranja sunčevih zraka. To je naročito bitno ukoliko se stan nalazi u potkrovlju i ima krovne prozore. Rolo zavese, baš poput običnih mogu da se naručuju u svim dimenzijama, a njihova prednost je što ne zahtevaju garnišne, i nikakva bušenja, već se mogu smestiti u okvir prozora. Laka promena, koja može dati veliki rezultat. Plus je i to što se ne peru i ne gužvaju.
Uređenje doma

Promo

Uređenje doma, Foto: Promo

Kad počnete da guglate prodaja tepiha...

Uskladiti zavese sa tepihom ne samo da je poželjno, već bi trebalo da bude imperativ. Zato, po promeni zavesa , sledi guglanje prodaja tepiha. Savet za izbor tepiha jeste da on prati bar osnovne boje na zavesama. Samo tako prostorija može dobiti izgled celine i kompaktnosti.

Prodaja tepiha, odnosno kupovina tepiha podrazumeva da se prethodno premeri dužina, da se izabere oblik i osnovna boja. Proleće iziskuje svetle boje, pa ne bi bilo loše da su na repertoaru neutralne boje, peska, bež, krem ili pastelne. Najpre zbog kombinovanja, jer se dobro uklapaju u svaki enterijer. Za smelije i drastičnije promene, žuta, zelena sa geometrijskim šarama, takođe može biti dobar izbor. Uz napomenu da su fleke vidljivije.

Sanitarije za kupatilo - za one koji bi više od kozmetičkih promena

Toplo vreme koje stiže sa prolećem idealno je da se promene sanitarije za kupatilo. I zaista, po nekim nezvaničnim staistikama, to se u tom peridou najviše i radi. Ukoliko je kupatilo staro, savet je da se ne menjaju samo sanitarije za kupatilo, već i keramika, ali i cevi. U novom kupatilu jak efekat daće i samo nove sanitarije za kupatilo. Izbor je ogroman, a pravilo je da su kvalitetnije sanitarije za kupatilo nešto skuplje. U zavisnosti od budžeta nije na odmet znati da su u modi i da dobar vizuelni efekat ostavljaju konzolne šolje i ugradni lavaboi koji se takođe stvaljaju na konzolne ormariće. Dašak proleća u kupatilo možete uneti izborom sanitarija u boji-najčešće lavaboa.