sneg mećava oluja zima mraz put putevi led proklizavanje
M.Ž.
sneg mećava oluja zima mraz put putevi led proklizavanje

M.Ž.

Ilustracija: M.Ž.

Mnogi regionalni putevi su neprohodni, preneo je RTS.

Juče je vanredna situacija uvedena u Novoj Varoši, jer je u selima te opštine oko 5.000 stanovnika odsečeno od sveta zbog snega koji sedam dana pada u tom kraju.

Svi radnici Čistoće na terenu,građani da pomognu

Gradska čistoća u Novom Pazaru uključila je sve snage, mehanizaciju i ljudstvo za čišćenje ulica prvog prioriteta u gradu i prilaze javnim institucijama, ali je čišćenje otežano zbog toga što sneg ne prestaje da pada, izjavio je direktor Gradske čistoće Emin Omerović.

On za RTV Novi Pazar kaže da ovo javno preduzeće raspolaže dovoljnim količinama soli za posipanje ulica, a da građani čišćenjem svojih dvorišta i prilaza mogu da pomognu i podrže akciju uklanjanja snega na nivou grada.

Pročitajte još:

Direktor Gradske čistoće kaže da je od utorka na snazi crveni meteoalarm u jugozapadnoj Srbiji i naglašava da je dosta teško održavati normalno stanje u gradu, uprkos tome što su sve raspoložive snage na tome angažovane.

"Svi radnici Čistoće su na terenu. Nadamo se da će sneg što pre prestati da pada, kada ćemo moći da se izborimo sa ovim problemom do kraja", kazao je Omerović.

Čišćenje je otežano na više nivoa, Gradska čistoća održava ulice u gradu, A.D. "Novi Pazar put" regionalne i magistralne puteve, dok se Direkcija za izgradnju bavi nekategorisanim putevima i prilazima.

Spasen čovek zatrpan u snegu, izvukli ga rođaci

Sredovečnog muškarca kojeg su danas meštani Brodareva pronašli oko podne da leži promrzao u snegu, a potom uplašeni za njegov život alarmirali medije, spasili su rođaci.

Njega je oko 12 časova primetio Bajko Gojak, kako leži kraj puta gotovo prekriven snegom, ali je davao znake života.

Međutim, nije mogao sam da mu pomogne, a, kako je rekao, nadležne službe nisu bile u mogućnosti da izađu na teren zbog snega.

Čoveka su pre dolaska spasilačke ekipe, pronašli rođaci i zbrinuli.

Pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice odmah pošto su dobili informaciju da se čovek nalazi u snegu uputili su se ka Brodarevu, međutim rodbina ih je preduhitrila tako da nisu imali potrebe da intervenišu.

Inače, prema nezvaničnim informacijama radi se o I.K. koji živi u Zakutu selu iznad Brodareva.

Putni pravci u brodarevskom kraju zavejani su i snega ima skoro pola metra.