Profesor Kočović objasnio sve za naredni period: "Broj zaraženih će u Srbiji i dalje rasti, a evo kada izlazimo iz crne kovid zone"

U Srbiji je u poslednja 24 sata testirano 22.497, a od toga je registrovano 7.782 novozaraženih. Nažalost, umrlo je 69 ljudi, a na respiratorima je 270 pacijenata

Petar Kočović
Petar Kočović, Foto: Ilustracija

Na snagu su stupile i nove, oštrije mere, koje važe 15 dana.

- Srbija je ušla u takozvanu crnu korona zonu sa više od 1.000 zaraženih u poslednjih 14 dana na 100.000 stanovnika - izjavio je prof. Petar Kočović na Kurir televiziji.

Profesor Kočović upozorava da istovremeno brojke ni u Evropi nisu naivne, iako dolazi do pada - jer je između 300 i 500 novozaraženih na 100.000 stanovnika visok stepen da bi se relaksirale mere.

Da li nosite maske?

Ukupan broj glasova: 364

  • Da: 91% (330)
  • Ne: 4% (16)
  • Ponekad: 5% (18)

Govoreći o najnovijim analizama i prognozama naveo je da će broj inficiranih korona virusom u Srbiji u narednom periodu nastaviti da raste.

- U Evropi pada broj zaraženih, ali ne i u Srbiji, Hrvatskoj, Rusiji, Ukrajini, Litvaniji, Letoniji i Švedskoj.

Profesor Kočović preko matematičkog modela, koji se stalno usavršava, već mesecima unazad prati razvoj pandemije korone u našoj zemlji.

- Srbija je imala dva predaha od 6. marta naovamo, neke zemlje su imale jedan, a neke nijedan. Te zemlje koje nisu imale nijedan predah su u okruženju: Severna Makedonija, Bugarska i Rumunija gde broj obolelih stalno raste. Model nije tipičan, trendovi nisu tipični za sve zemlje - dodao je prof. Kočović.

On je istakao da je u svetu počeo da opada broj zaraženih, a kako je rekao zahvatiće i Evropu.

Kad je Srbija u pitanju, profesor Kočović nam je otkrio kada ćemo izaći iz takozvane "crne kovid zone".

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi