Profesor prodaje knjige
Rina
Profesor prodaje knjige

Rina

Profesor prodaje knjige, Foto: Rina

"Na ovu ideju sam došao pre svega iz humanih razloga, jer je bila neophodna pomoć jednom mom prijatelju. Knjiga je moj život, pa se tako u mojoj kući našla solidna biblioteka sa brojnim naslovima. Ovako spajam lepo i korisno. Knjiga je nešto što odoleva vremenu i naprednim tehnologijama i svim drugim sredstvima koji pokušavaju da je ubiju. Mladi imaju priliku da ih kupe i pročitaju, a sa druge strane novac od prodaje, namenjen u humanitarne svrhe, znači onima kojima je namenjen“, rekao je za RINU ovaj humani profesor.

Profesor prodaje knjige

Rina

Profesor prodaje knjige, Foto: Rina

 Stanislav je cene prilagodio kupovnoj moći svih građana, pa vam je za njegovu knjihu potrebno od 50 do 2.000 dinara. Ono što je jako važno jeste da ovaj Užičanin poseduje izuzetna retka i stara štiva koja se ne mogu pronaći u knjižarama ni bibliotekama.

"Došao sam do nekih izdanja recimo od stogodišnjice Prvog srpskog ustanka koja je izdata 1904. godine. Ja nabavljam knjige od izdavača, ali ima ljudi koji i sada bacaju knjige u kontejner, ja ih pozivam nemoj te to raditi, donesite ih kod mene, poklonite ili ću ja otkupiti jer je šteta knjigu baciti", rekao je Stanislav.

Profesor prodaje knjige

Rina

Profesor prodaje knjige, Foto: Rina

Ovaj profesor u penziji kaže da je tokom svog radnog veka spevao đacima da usadi ljubav prema knjizi, a sada kad je dnevnike već odavno ostavio u zbornici nada se da bar jedan deo slučajnih prolaznika knjige koje kupe zaista i pročitaju i tako nauče neku novu životnu lekciju.