Turisti
Tanjug/Dragan Kujundžić
Turisti

Tanjug/Dragan Kujundžić

Turisti, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Strance u obilazak Beograda na divlje vode i turistički agenti iz Hrvatske i Albanije, koji im pričaju da je Nikola Tesla Hrvat ili falsifikuju istoriju.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA) Aleksandar Seničić istakao je da to, nažalost, nije usamljen slučaj kada je reč o "svojeručnom" tumačenju kulturnih znamenitosti Beograda i Srbije.

"Neretko se desi da turistički vodiči iz Albanije ili Hrvatske prezentuju turistima priče o različitim spomenicima kulture na takav način da falsifikuju istoriju, a to je ozbiljan problem".

On je naveo da tumačenje "na svoju ruku" u turističkom poslu nije dozvoljeno nigde u svetu, te napominje da, prema zakonima Srbije, tako nešto ne bi smelo da se događa.

Srpski Zakon o turizmu propisao je da posao turističkog vodiča mogu da obavljaju i srpski, ali i državljani EU, ako prema srpskom programu polože ispit pred komisijom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Komentari (1)

sara

21.02.2020 13:35

Onda je to jedan od najglupljih zakona!!!. Da srpski neprijatelji budu turistički vodiči!!!!. Ostavka ministra trgovine!!!. Hrvati su opsednuti sa Nikolom Teslom i po svaku cenu hoće da bude hrvat, iako nije, jer mu je otac bio pravoslavni sveštenik.