Klizište
RINA
Klizište

RINA

Klizište, Foto: RINA

Klizište Glišine vode najkritičnija su deo opštine na Limu. Ovaj problem dugo je bio mrtva tačka, a meštani su svakodnevno strepeli. Međutim, u rešavanje ovog problema uključili su se stručnjaci sa Saobraćajnog instituta CIP iz Beograda koji su posetili Priboj i razgovarali sa lokalnim rukovodstvom.

„Uključivanje CIP-a za nas je garancija da ćemo doći do rešenja. Za sve ove godine koliko je ovaj problem aktuelan mi nismo uspeli da dođemo do projekta. Krenuli smo da to što hitnije uradimo, a posle imamo potvrdu od Kancelarija za javna ulaganja i ministarke Zorana Mihajlović da sredstva nisu problem”, istakao je Lazar Rvović, predsednik opštine.

Klizište

RINA

Klizište, Foto: RINA

Klizište Glišine vode su najveće klizište u državi, a Milutin Ignjatović direktor Instituta CIP upoznao se sa ovim problemom još osamdesetih godina prošlog veka i kaže da rešenje neće biti nimalo jednostavno.

„Kada sam video da nema to ko da radi prihvatio sam u nadi da ćemo naći nešto da ga trajno rešimo. Danas sam došao sa profesorom Građevinskog fakulteta Selimirom Lelovićem i sa jednim mlađim kolegom sa Rudarsko - geološkog fakulteta Dragutinom Jevremovićem da vidimo kakva je razlika od osamdesetih da li su veći pokreti. Ne vidim drastična pomeranja. Trebalo bi da se reguliše korito reke Lim potpornim zidovima i da se uraade obaloutvrde a mora da se izvrše i dodatna istraživanja”, zaključio je Ignjatović.

Klizište

RINA

Klizište, Foto: RINA