OD NOVEMBRA POVEĆANJE! Pripadnicima ovog sektora veće plate!

Povećanje plata pripadnicima vojske može se očekivati od novembra, izjavio je za javni servis načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Vojna parada, Vojska Srbije
Vojna parada, Vojska Srbije, Foto: Tanjug

* Pripadnicima vojske povećanje plata od novembra

* Odluku donela Vlada

* Takođe je najavljena i modernizacija Vojske 

On je naveo da je povećanje plata pripadnika Vojske nešto što je "jako blizu i veoma vidljivo" i da je to direktno vezano za odluku Vlade, a da se može očekivati u novembru.

Mojsilović je rekao i da je imao intenzivne razgovore sa predsednikom i vrhovnim komandantom vojske Aleksandrom Vučićem i ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom o razvoju, opremanju i modernizaciji Vojske Srbije.

Krenule su mu suze, a onda je došla ona! O njihovom poljupcu godinama će se pričati! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 14.09.2019. 12:29 - 14.09.2019. 12:35 Na svečanosti su najboljim kadetima Vojne akademije uručene oficirske sablje, a najboljim kadetima Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije paradni bodeži.

- Razumećete me što o detaljima ne mogu da pričam, ali odluke koje su donete sa nivoa predsednika republike usmeravaju težište našeg rada na najmasovniji vid Vojske Srbije - na kopnenu vojsku - naveo je Mojsilović, dodajući da si već otpočeli s opremanjem složenim borbenim sistemima.

Pomenuo je da je reč o haubicama ''nora'' 155 milimetra, odnosno bobenom vozilu ''lazar 3'', koje do kraja godine treba da dobije još jedna pešadijska jedinica kopnene vojske.

Načelnik Generalštaba je rekao i da je stanje u ratnom vazduhoplovstvu trenutno tako da obezbeđuje potpunu i punu kontrolu vazdušnog prostora. Navodeći da je danas bio poseban dan za vojsku, svečan i pozitivan, jer je promovisana najmlađa generacija oficira, Mojsilović je podsetio da je promovisano 156 oficira.

Mojsilović je naveo i da je u ovoj generaciji veći broj oficira, a da je ono što ih motiviše da upišu Vojnu akademiju pre svega poverenje u vojsku, poverenje u državu i patriotizam.

 BONUS VIDEO: Doček ispred Skupštine - Bože pravde

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi