Vojna parada, Vojska Srbije
Tanjug
Vojna parada, Vojska Srbije

Tanjug

Vojna parada, Vojska Srbije, Foto: Tanjug

* Pripadnicima vojske povećanje plata od novembra

* Odluku donela Vlada

* Takođe je najavljena i modernizacija Vojske 

On je naveo da je povećanje plata pripadnika Vojske nešto što je "jako blizu i veoma vidljivo" i da je to direktno vezano za odluku Vlade, a da se može očekivati u novembru.

Mojsilović je rekao i da je imao intenzivne razgovore sa predsednikom i vrhovnim komandantom vojske Aleksandrom Vučićem i ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom o razvoju, opremanju i modernizaciji Vojske Srbije.

Krenule su mu suze, a onda je došla ona! O njihovom poljupcu godinama će se pričati! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 14.09.2019. 12:29 - 14.09.2019. 12:35 Na svečanosti su najboljim kadetima Vojne akademije uručene oficirske sablje, a najboljim kadetima Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije paradni bodeži.

- Razumećete me što o detaljima ne mogu da pričam, ali odluke koje su donete sa nivoa predsednika republike usmeravaju težište našeg rada na najmasovniji vid Vojske Srbije - na kopnenu vojsku - naveo je Mojsilović, dodajući da si već otpočeli s opremanjem složenim borbenim sistemima.

Pomenuo je da je reč o haubicama ''nora'' 155 milimetra, odnosno bobenom vozilu ''lazar 3'', koje do kraja godine treba da dobije još jedna pešadijska jedinica kopnene vojske.

Načelnik Generalštaba je rekao i da je stanje u ratnom vazduhoplovstvu trenutno tako da obezbeđuje potpunu i punu kontrolu vazdušnog prostora. Navodeći da je danas bio poseban dan za vojsku, svečan i pozitivan, jer je promovisana najmlađa generacija oficira, Mojsilović je podsetio da je promovisano 156 oficira.

Mojsilović je naveo i da je u ovoj generaciji veći broj oficira, a da je ono što ih motiviše da upišu Vojnu akademiju pre svega poverenje u vojsku, poverenje u državu i patriotizam.

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Doček ispred Skupštine - Bože pravde