Vladike i prestolonaslednik
SPC
Vladike i prestolonaslednik

SPC

Vladike i prestolonaslednik , Foto: SPC

On je, naime, u Belom dvoru priredio večeru u čast redovnog zasedanja Arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve. A večeri, na kojoj su posluženi losos, čorba od povrća i nekoliko vrsta salata, prisustvovali su patrijarh Irinej sa mitropolitima i episkopima, kao i članovi savetodavnih tela krune.

Autobus ispred patrijaršije

Alo! M.Josida

Autobus ispred patrijaršije, Foto: Alo! M.Josida

 Zanimljivo je da su vladike i sam poglavar SPC , kako je uslikao paparaco „Alo!“, od Patrijaršije do Belog dvora prevezeni autobusom, u kojem je vladala sjajna atmosfera.

Prva svađa na Saboru

Kako je objavio jedan portal, na zasedanju Sabora SPC u četvrtak je izbila prva svađa između dva episkopa, zahumsko-hercegovačkog Grigorija i episkopa bačkog Irineja Bulovića. Do svađe je došlo pošto je Bulović tražio da se pošalje hitna finansijska inspekcija u Trebinje da se proveri Grigorijevo poslovanje.

Vladike se spremaju za vožnju autobusom

Alo! M.Josida

Vladike se spremaju za vožnju autobusom , Foto: Alo! M.Josida

Domaćin nije skrivao radost zbog dolaska dragih gostiju.

Pocepanih čarapa na Sabor

Episkop bački Irinej nije otišao na večeru kod prestolonaslednika, ali je pauzu u zasedanju iskoristio kako bi malo protegao noge i prošetao oko Patrijaršije. Naš paparaco uslikao ga je u veoma opuštenom izdanju, a njegovom oštrom oku nije promaklo to da je episkop bački na nogama imao sandale koje je obuo preko crnih čarapa. Ono što je takođe našem kolegi zapalo za oko bilo je to da je vladika imao rupicu na jednoj čarapi...

- Veoma mi je drago što smo se okupili u Belom dvoru na večeri, kao i svake godine. Ovo je večera u čast Njegove svetosti patrijarha srpskog i Svetog arhijerejskog sabora. Ovo je postao tradicionalni događaj koji treba negovati jer daje primer jedinstva i saradnje za opšte dobro. Crkva i kruna su dve institucije u našoj zemlji koje donose stabilnost. Protekla godina bila je posebno važna u tom smislu, jer je naš patrijarh činodejstvovao na venčanju mog sina Filipa i princeze Danice, a zvona najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu, Hrama Svetog Save, zvonila su u znak rođenja princa Stefana. Neka Bog blagoslovi sve naše ljude i našu zemlju - rekao je prestolonaslednik Aleksandar.

Na večeri kod prestolonaslednika

SPC

Na večeri kod prestolonaslednika, Foto: SPC

Patrijarh Irinej zahvalio se na gostoprimstvu, poželeo sreću kraljevskoj porodici, kao i mir, pravdu i spasenje svim ljudima dobre volje.

Dobijamo tri nova sveca

Sabor SPC je na zasedanju u četvrtak odlučio da u diptih (knjige) svetih Pravoslavne crkve unese prepodobnomučenika Grigorija Pećkog, mučenika Vasilija Pekara iz Peći i mučenicu Bosiljku Rajičić iz Pasjana kod Gnjilana. Njihovo svečano proglašenje za svete biće održano 10. maja, na dan spaljivanja moštiju Svetog Save, u Hramu Svetog Save na Vračaru. Na taj način će novoproglašenim svetima biti potvrđeno njihovo već odavno postojeće molitveno poštovanje u vernom narodu Kosova i Metohije i SPC.

 

 

Komentari (5)

Dule

05.05.2018 22:33

PARAZITI NA OKUPU.

major Dimitrijevic

05.05.2018 23:25

Neka vas sve okupljene Vladike Bog kazni sto ucestvujete u mom progonu kao Vernika ! podrzavate to sto sam osudjen na zatvorsku LUDNICU .a znate da znam da Bog postoji /nemojte da mislite da necete da budete kaznjeni ,posebno sto se predstavljate da zastupate Boga !

bre

05.05.2018 23:41

Sta ovaj Markovic trazi tui zasto iskace opet kao neki dj... kao nekad uz politicara koji nas je obmanuo za hiljadu evra i nikom nista!! Jadni mi sa njima takvima!

Glogov kolac

06.05.2018 06:13

Bal wampira.Čak i koreografija,scenografija i odeca sve sa pocepanom čarapom,-autenticni.Bez imalo obzira da ce izazvati cudjenje javnosti.

888

06.05.2018 08:59

34 svestenika ide ka EKUMENIZMU..znaju im se imena. Postoji snimak. A sta je to LOSOS ???