Peter Handke
EPA-EFE/DANIEL MAURER
Peter Handke

EPA-EFE/DANIEL MAURER

Peter Handke, Foto: EPA-EFE/DANIEL MAURER

 

 "Nobelova nagrada se evo potvrđuje nizom časnih pisaca, velikana epohe: Albert Kami, Žan Pol Sartr, Harol Pinter i Peter Handke" naveo je predesnik Udruženja književnika Srbije Milovan Vitezović u čestitki koju je Handkeu uputio u ime svih pisaca Srbije Vitezovioć u čestitci poručuje nobelovcu: "Primite nagradu i za pravdu za Srbe".

Albanci se brutalno obrušili na prijatelja Srbije! Porede ga sa Hitlerom, a nije pošteđen ni Ivo Andrić!

AUTOR: Alo.rs/A.M. DATUM I VREME: 10.10.2019. 22:56 - 11.10.2019. 00:25 Pljušte uvrede Peter Handke, Foto: EPA-EFE/DANIEL MAURER * Vest da je austrijski pisac Peter Handke dobio Nobelovu nagradu za književnost na nož je dočekana u komšiluku * Posebno negativne reakcije počele su da stižu od kosovskih Albanaca, koji Handkeu zameraju podršku Srbiji tokom NATO agresije 1999.

 

Vest da je Peter Handke dobio Nobelovu nagradu za književnost izazvala je burne reakcije u medijima i društvenim mrežama od čestitki iz Srbije i od poštovaoca njegove književnosti iz sveta, do osuda zbog prijateljstva prema Srbima traženju "Pravde za Srbiju", stavova protiv bombardovanja,odbrane Slobodana Miloševića...

ZBOG PODRŠKE SRBIMA I SRBIJI DECENIJAMA JE ČEKAO NOBELOVU NAGRADU Vesić: Beograđani od srca čestitaju svom počasnom građaninu Peteru Handkeu!

BONUS VIDEO: Rada Trajković moli Aljbina Kurtija da se pomire