dva nova prijatelja
Privatna arhiva
dva nova prijatelja

Privatna arhiva

dva nova prijatelja, Foto: Privatna arhiva

Dejan Miletić iz Obrenovca je čovek ogromnog srca. Pre samo nekoliko meseci, vrata svog doma otvorio je Zoranu Cvetanoviću kako bi ga sklonio sa ulice. Rešen da mu pomogne da pronađe pristojan stan i posao, Dejan apeluje na sve koji su u prilici da se odazovu i Zoranu omoguće da zaradi platu od koje bi mogao da plati pristojan smeštaj i ima za najosonovnije.

Zoran je, kako u razgovoru za „Alo!“ kaže Dejan, imao teško detinjstvo, živeo je bez roditelja, nikada u životu nije dobio ljubav. Da ne bi nikome bio na teretu, jedno vreme je živeo na napuštenom splavu, bez osnovnih uslova.

Preporučujemo:

- Kada sam čuo Zoranovu priču, doveo sam ga kod sebe i zajedno pokušavamo da za njega nađemo posao i stan. On je vredan čovek, oslabljen godinama, ali spreman da radi i zaradi. Pokušao je da radi i kod mene oko pasa, ali zbog problema sa kolenima ne može dugo da izdrži na nogama. Međutim, mogao bi da radi neki sedeći posao, za šta nije potrebno stajanje i mnogo hodanja, kao čuvar, stražar, ili nešto slično - napominje Dejan u razgovoru za „Alo!“

dva nova prijatelja

Privatna arhiva

dva nova prijatelja, Foto: Privatna arhiva

Dejanovo imanje je već izvesno vreme utočište Zoranu. Međutim, on želi da ode iako nema gde jer, kako sam kaže, ne želi da bude Dejanu na teretu.

- Sada hoće da ode u nekakvu garažu bez toaleta da ne bi mene opterećivao. Iako sam mu rekao da ostane još kod mene, Zoran je to odbio jer je po prirodi skroman i ne želi da se nameće. „Neću da ti budem na teretu“ rekao mi je. Zato sada tražim ljude dobre volje da mu pomognu, pre svega da nađe neki posao, s kojim bi mogao da plaća pristojan stan ili kuću. Neću se smiriti dok mu ne nađemo nešto bolje - priča Dejan. 

Veliki ljubitelj životinja

Dejan Miletić je veliki ljubitelj životinja. Nakon godina rada u inostranstvu, Dejan se vratio u Srbiju i u Obrenovcu oformio azil za pse lutalice. Vaspitane i obučene pse poklanja deci sa autizmom, kao i odraslima sa posttraumatskim sindromom i drugim zdravstvenim problemima.

Pročitajte još: