Mihajlo Đumić
printskrin
Mihajlo Đumić

printskrin

Mihajlo Đumić, Foto: printskrin

Maleni Mihajlo Đumić (4), koji je bolovao od tumora na mozgu je, na žalost, preminuo.

Na Fejsbuk stranici "Za Mihajla" navodi se:

- Dragi humanitarci i prijatelji, ovim putem vas sve obaveštavam da je naš anđeo preminuo, Đumić Mihajlo... bio si naš anđeo i borili smo se sa tobom do kraja, ostaćeš naš anđeo i heroj... Neka te anđeli čuvaju... Pazi na drugu decu sa neba, da više ni jedno dete ne prođe kao ti... Poslednji pozdrav, a porodici iskreno saučešće.

Poslednje vesti o Mihajlu javnost je čula u aprilu ove godine, kada su svi pisali da je prikupljen novac za njegovo lečenje u Istanbulu.

Mihajlovo bezbrižno detinjstvo iznenada je prekinuto sredinom oktobra 2019. godine, kada je primećeno da mu podrhtava desna ruka.

Nakon prijema i pregleda kod neurologa u bolnici u Sremskoj Mitrovici, upućen je u Klinički centar Srbije, na Kliniku za neurohirurgiju. Pregledom na skeneru, utvrđeno je da ima tumor na mozgu, a što je potvrđeno i kada mu je urađena MR glave. Odmah mu je, nakon toga, ugrađen VP šant na levoj strani, da bi 25. oktobra bio operisan.

Međutim, operacijom nije bilo moguće odstraniti tumor u celosti, a patohistološki izveštaj je potvrdio da se radi o jednom od najzloćudnijih tumora - Astrocytoma anaplasticum, NOS, WHO gradus III. Nakon epileptičnog napada, koji je usledio nakon operacije, ugrađen mu je VP šant i na desnoj strani.

Zbog činjenice da se radilo o agresivnoj vrsti tumora, sa sumornim prognozama u ishod lečenja, neophodno je bilo da se lečenje nastavi u inostranstvu. Ali, nažalost, u njegovom slučaju ni to nije bilo dovoljno.

Komentari (1)

Marija

06.11.2020 23:25

Placi Srbijo,decu lecimo porukama dok dizemo Nort Dam posle pozara.Ocekujemo nesto bolje a odavno smo na dnu.Ovo je nas poraz,poraz ove drzave.