Policija MUP Srbije logo
MUP Srbije
Policija MUP Srbije

MUP Srbije

Ilustracija: MUP Srbije

Saopštenje Sindikata policije i policijskih starešina prenosimo u celini:

"Ima li ičega u zemlji Srbiji, a posebno u policiji što valja, po sudu „vrhovnog“ sindikalnog autoriteta Veljka Mijailovića, kakvim on sebe, verovatno, smatra? Znamo da mora zbog svog političkog angažmana, sve što se dešava u MUP-u da boji najcrnjim bojama, da su po njemu uniforme katastrofalne, borbene patike takođe, da su nabavljene “škode“ a ne „fijati“, kako je Veljko - veliki automobilski, ali i tenderski stručnjak, zamislio, pa sve do tobožnjeg nedostataka tonera za štampače u PS. Što se zemlje Srbije tiče i tu bi Veljko da uređuje i presuđuje, ali sada u društvu sa vojnim sindikalcima i još ponekom sindikalnom „boranijom“ iz MUP-a.

Ipak, čini se da bi PSS trebalo da se (najzad) sabere i liši svog večitog predsednika koji je odavno poznat kao politikant koji situaciju među pripadnicima Ministarstva koja objektivno nije sjajna, koristi da bi agitovao za promenu vlasti u Republici na ulicama Beograda. Nigde se taj vajni „bundžija“ nije čuo za vreme prethodnih ministara, kada su se toneri donosili od kuće i kupovale službene cipele sopstvenim parama i kada je po jedna patrola noću dežurala ispred PS, jer nije imala ni više od to jednog ispravnog automobila niti benzina za terensku aktivnost. Njegovo članstvo, ali i ostale pripadnike MUP-a ubeđivao je svojevremeno u mogućnost da dođu do stana u Beogradu po ceni od par stotina evra po kvadratu, ali da prethodno uplate, pored članarine, i koji evro za tu međunarodnu Veljkovu aktivnost. Što nije ništa bilo od toga kao i od drugih, sličnih, gromoglasno najavljivanih Veljkovih akrobacija – nikom ništa.

Ali u to doba je sindikalno članstvo bilo, takvim virtuelnim aktivnostima uljuljkano i hipnotizirano, i tada je Veljku išlo kao po loju. Kada su se okolnosti izmenile, pogotovu one na političkom planu, postalo je konjukturno pljuvati po aktuelnom ministru, po reformama koje je započeo i koje su u punom jeku. Sada se Veljku isplati da ne vidi ono što i pojedini opozicioni mediji priznaju - da se čine znatni pomaci u efikasnosti policije, njenoj opremljenost a da je i pitanje ličnog standarda veoma aktuelno i da je na dnevnom redu ove Vlade i ovog ministra.

Bilo bi zaista korisno da objektivni analitičari, pošto razgrnu praznogovorenje Veljka Mijailovića, pronađu makar zrno razumne kritike. Naravno da se to neće desiti jer takve kritike, koja bi doprinela boljitku zaposlenih i napretku samog MUP.-a, jednostavno nema. Postoje samo šuplje parole tipa „Vratite nam državu“ sa kojom bi trebalo da zbunjuje naivne i, ujedno, da odužuje dug svojim političkim mentorima. Ali to njega neće sprečiti da i dalje talambasa po ulicama glavnog grada sa svojim sve malobrojnijim saveznicima. O svemu tome moraju što pre da daju svoj meritorni sud pripadnici MUP-a, da kažu svoje glasno: „Dosta sa lažima i obmanama!“ Sa ovih stranica to sada čini ovaj sindikat kome su radna i životna pitanja zaposlenih na prvom mestu, a ko hoće da se bavi politikom, neka osnuje stranku. Ali i ta politička aktivnost ne sme da bude prljava i zlonamerna kakva je tzv. „politika“ Veljka Mijailovića.

Sindikat policije i policijskih starešina
predsednik Blažo Marković"

Komentari (6)

Sale

05.10.2017 19:30

i ovaj u potpisu je mnogo pošten.. ne treba on da piše hvalospeve niti kritike u ime policije... činjenica je da se trude da poboljšaju situaciju u MUP-u ali to je izuzetno težak posao u kolektivu koji ima oko 40.000 zaposlenih

Djuro

05.10.2017 19:37

Da zutima vratimo drzavu nedolazi u obzir.

K

05.10.2017 19:56

Policajci s kojima radi Veljko Mijailovic, drugim recima, da zaborave i gde su i sta su, jer Blazovi policajci su zadovoljni i s ovim!? Na primer, ministar policije, premijer, svemocni Dacic - je za malo pa punu deceniju vlast, ali je Mijailovic krivac, za kupljene skode, za renovirane MUPove prostorije i namestaj, za pocepanu obucu i odecu... Bahatost s vrha lagano prodire do poslednjeg plavca - ako je napadan...

Dino

05.10.2017 21:42

Sorosovski sindikat policije je jedino u pravu zbog kupovine. Skode Rapid od 1200cm koje imaju izrazito lose i slabe motore, umjesto da Evropi ostanu u Srbiji, odose u Česku. Za ostalo lupaju gluposti.

polic.staresina

05.10.2017 21:50

Fuj! Sram Vas bilo.

Kursula

05.10.2017 23:16

J.bo ti vojsku i policiju koji štrajkuju! To nigde u svetu nema.Njihov štrajk je državni udar.Šta ako se ne daj bože desi neko s..nje a oni u štrajku? To treba pod hitno urediti zakonom pa kome se ne sviđa ne mora baš to da radi.Neka radi neki posao gde može da štrajkuje do mile volje,a da bezbednost zemlje nije ugrožena. Kakva demokratija za buzdovane.