Vojska Srbije, Niš, vojna parada
Tanjug/AP
Vojska Srbije, Niš, vojna parada

Tanjug/AP

Vojska Srbije, Niš, vojna parada, Foto: Tanjug/AP

Sastanku u Komandi Kopnene vojske, koji je počeo oko 9.00, prisustvuju ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

PROČITAJ JOŠ:

Nakon sastanka, planirane su izjave za medije.

Vučić će se, tokom posete Nišu, sastati i s predsednikom Međunarodnog komiteta Saveta Ruske Federacije Konstantinom Kosačovim, a razgovaraće i s ministrom odbrane Grčke Evangelosom Apostolakisom.

Zatim će prisustvovati paradi "Odbrana slobode", koja se održava povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, na kojoj će biti prikazane sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

PREPORUČUJEMO:

Na paradi će učestvovati više od 4.000 vojnika i policajaca, a biće predstavljena i tehnika i naoružanje Vojske Srbije.

Vojska Srbije, nikinci, naoružanje, Alas, Nora, Oganj, Lazar

Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Uz učešće oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova, u Nišu će građani danas moći da vide i borbena vozila pešadije, tenkove, borbena vozila "hamer", artiljerijske sisteme "oganj", borbena vozila "lazar", artiljerijska oruđa "nora", PVO sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila i savremeno naoružanje i opremu po projektima "1500" i "1500+"...

Premijerno će biti prikazan i ruski tenk T-72, koji će Srbija dobiti na osnovu vojno-tehničkog sporazuma s Rusijom, čime će oklopne jedinice Vojske Srbije biti značajno ojačane.