Deca u vrtiću
Profimedia
Deca u vrtiću

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

"Savet će se baviti pronatalitetnom politikom, migracijama i kvalitetom života građana, kako bi nas bilo što više", objasnila je za Tanjug ministarka Slavica đukić Dejanović, zadužena u Vladi za populaciona pitanja, koja će biti zamenica predsednika Saveta.

Pripreme za formiranje Saveta pratile su kontroverze i nesporazumi po pitanju njegovih ciljeva, pošto je u medijima pogrešno najavljen kao telo koje će se boriti protiv abortusa.

Ideja je, kako je objasnila đukić Dejanović, da se radi na populacionoj politici, bez bilo kakvog zadiranja u osnovna, ustavom garantovana prava žena na izbor.

Pored Vučića, koji je na čelu Saveta, i njegove zamenice, Slavice đukić Dejanović, članovi saveta su još:

Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja; Zlatibor Lončar, ministar zdravlja; Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja; Dušan Vujović, ministar finansija; Goran Knežević, ministar privrede; Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta; Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja; Ana Brnabić, ministar državne uprave i lokalne samouprave; Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost; akademik Vladimir Kostić, predsednik SANU; Mirjana Rašević, sa Instituta društvenih nauka; komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić i direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević.

Formiranjem Saveta je učinjen prvi korak ka konkretizaciji Strategije za podsticanje rađanja, ističe se u saopštenju Kabineta Slavice đukić Dejanović.

Komentari (2)

Dera

26.12.2016 19:43

Na stotine hiljada mladih sposobnih po svim pitanjima pa i za potomstvo je pobeglo iz zemlje zbog hleba i sa hlebom ! A nas minuli rad je pokraden , znaci BEDA ! Sarenim lazama necete nista uraditi ! Mladi ljudi bez posla - staza su sirotinja, i buduca penzionerska beda, i to ko skupi koju godinu staza ili se usreci socijalnom pomoci - kontejneri itd. Narod se ne razmnozava jer nece da gleda dete koje zivi u bedi !

goca gocic

26.12.2016 21:37

@Dera - Bravo za komentar.Ima li ista pod kapom nebeskom o cemu vodja ne mora da odluci?