Vučić i vladika Jovan
Printscreen Instagram
Vučić i vladika Jovan

Printscreen Instagram

Vučić i vladika Jovan, Foto: Printscreen Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa vladikom Jovanom u crkvi posvećenoj Svetim velikomučenicima kragujevačkim u Šumaricama.

Radovi na izgradnji ove crkve su započeli još 2001. godine, a želja je da se završe ove godine, kada se navršava 80 godina od streljanja kragujevačkih đaka, profesora i građana 1941. godine. 

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Predsednik je na svom Instagram profilu istakao da će crkva biti završena i da će tu moći da se održi pomen onima koji su stradali.

- Naš zadatak je da završimo crkvu, ovo će biti jedno divno mesto, gde će moći da se održi pomen onima koji su stradali i da kažemo da nikada nećemo da zaboravimo takve zločine i da ćemo uvek da se sećamo njihovog stradanja za slobodu svog naroda. Narodi koji nemaju prošlost, koji ne mogu i ne umeju da se sećaju i ne zaslužuju budućnost. Razvijanje kulture sećanja je nešto od izuzetnog značaja za naš narod. Zahvalan sam vladiki Jovanu šumadijskom na ogromnom angažmanu, hvala na gostoprimstvu i na svemu što radi za naš narod u Šumadiji. - napisao je Vučić na društvenoj mreži Instagram.

Pročitajte još: