Predrag Kon se noćas kasno oglasio, poslao poruku koja je uzdrmala sve u Kriznom štabu

Niko nije očekivao ovo.

Predrag Kon
Predrag Kon, Foto: Printscreen

Član Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19, Predrag Kon, poručio je noćas preko Fejsbuka da bi svoje mesto u tom telu "ustupio" svom profesoru u penziji Zoranu Radovanoviću koji kritikuje "politizaciju struke".Kon je napisao da bi mesto ustupio u slučaju da se formira "nepolitizovano" takvo telo, ali da će, dok toga ne bude, on "nastaviti da radi svoj posao" u postojećem štabu.

Radovanović je u više navrata javno kritikovao rad Kriznog štaba, a za list "Danas" izjavio da je moguće da su članovi Kriznog štaba imali "častan razlog zbog kojeg nisu saopštavali prave podatke", ali da on takav razlog "ne može da vidi".

Imenovanje novog sastava Kriznog štaba je medju zahtevima opozicije koje je u sredu uveče u Beogradu, pre početka demonstracija, izneo Janko Veselinović, jedan od lidera Saveza za Srbiju.

Na komentar predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Radeta Panića da Kon "svojim autoritetom" treba da zahteva da se odmah omogući uvid u centralnu nacionalnu bazu podataka o KOVID-19 i da podacima iz nje dokumentovano dokaže da je Radovanović "izašao iz realnosti", Kon je napisao da je već tražio "kompletan uvid".

Krizni štab
Krizni štab, Foto: Alo.rs

"U medjuvremenu imam uvid u samu bazu bez ikakve mogućnosti pretraživanja. Do kraja mi je jasno šta se dogodilo. Na desetine razgovora sam obavio. Onaj koji će morati da objašnjava kako to očekuje da se radi bez medicinske dokumentacije i protivno zakonu o medicinskoj dokumentaciji, svakako nisam ja", kazao je Kon.

Dodao je da je nekoliko puta javno rekao da se podaci ne poklapaju, da se to odnosi i na broj pozitivno testiranih, a da su "teška svinjarija" tvrdnje da je posredi poltizacija problema za koju on snosi moralnu odgovornost.

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Sima
  10/07/2020 - 08:00
  Čovek pošten da nemože biti poštenije. Začepio je usta tim bolesnim demonstrantma i tom ekspertu koji ga kritikuje,pa neka izvoli?dobijo je šansu. Nama će biti samo drago ako nas ovi novi izvuku iz ovog anarhistčkog haosa. Ceo svet se bori sa širenhem korone bez demonstracija?al Srbi su najpapetniji pa sami demonstranti se zaražuju među sobom?i da to bude malo još i svoje porodice ako ih imaju. Daju primer svetu da Srbija nije demokratska niti pravna država i nezaslužuje bolje? Šta tu reći.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi