Sve da se zatvori na 7 ili 10 dana: Kon se oglasio povodom uvođenja vanrednog stanja

Medicinski deo Kriznog štaba zahtevao mnogo strože mere koje su podrazumevale da sve bude zatvoreno.

Predrag Kon
Predrag Kon, Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Medicinski deo Kriznog štaba tražio je pooštravanje mera, uvođenje vanrednog stanja i policijskog časa, rekao je nakon sednice u ponedeljak pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon izjavio je za TV Vesti kaže da je medicinski deo Kriznog štaba zahtevao mnogo strože mere koje su podrazumevale da sve bude zatvoreno, sem prehrambenih prodavnica, apoteka, pumpi…

– Imali smo za vikend i gužve po radnjama zbog skraćenja radnog vremena i ne mislim da će se puno uočiti posledice tih mera koje su važile za vikend – kaže dr Kon.

Kada je reč o potpunom zatvaranju, dr Kon kaže da je minimum potrebno zatvoriti sve objekte (sem prodavnica, pumpi, apoteka…) na sedam dana, do 10. To bi podrazumevalo da objekti budu zatvoreni, ali samim tim je potrebno uvesti vanredne mere.

– Nije bilo reči o samom policijskom času, ali u slučaju vanrednog stanja može se i o tome razmišljati. Važno je sprečiti nezaštićene kontakte i očigledno je da se nalazimo u posebnoj situaciji. Ovo dugo traje i ne bismo smeli a dopustimo ponovno vraćanje non-bolnica na kovid sistem – kaže dr Kon.

Lična odgovornost, kaže, očigledno ne može da se očekuje i činjenica je da je kontrola otkrila niz ilegalnih skupova koji omogućuju dalje širenje virusa.

– Jedino realno je da se ide ka oštrijim merama, a one zahtevaju vanredno stanje.

Bonus video:

Povezane vesti

 • Korisnik: ivan
  02/03/2021 - 17:17
  Ako se sve zatvara onda ni na posao da ne idemo, jer ja sam se na poslu zarazio od kovida, nisam isao po zurkama pijan io i sl.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi