Devojke, šetnja, ulica
Alo!/Vladimir Marković
Devojke, šetnja, ulica

Alo!/Vladimir Marković

Devojke, šetnja, ulica, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Visoke temperature za ovo doba godine, a onda nagli pad, pa ponovni skok obeležili su nekoliko nedelja za nama, a tako će se nastaviti i početkom aprila. Prvi sledeći skok stiže nam za dane vikenda, kada će temperature u Srbiji biti čak do 20 stepeni. Ipak, nećemo moći u potpunosti da se pozdravimo sa hladnijim danima, i opustimo se u prolećnim.

- Do kraja sedmice očekuje nas sunčano vreme. Svakim danom biće sve toplije, ali će jutra biti hladna, i u većini predela sa slabim mrazem, a to može biti opasnost za sve ratarske poljoprivrednike zbog voća, koja je najviše ugroženo. Trebalo bi primeniti adekvatne primene zaštite, jer će temperature biti ispod nule u većem delu Srbije, a pri tlu se očekuju još niže temperature - savetuje meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić.

Pročitajte još:

Početkom ove nedelje uživali smo u fenomenalnih 24 stepena, koliko je živa u termometru najviše bila dostigla. Od srede temperatura su manje za 10 stepeni, ali to je upravo njena prosečna vrednost za ovo doba godina.

Za vikend sunčano i toplije

Preporučujemo još:

Poslednjeg radnog dana u nedelji, ali i za dane vikenda imaćemo sunčano i prijatno vreme, bez oblačnosti.

- U petak će ujutru biti od -5 do 2 stepena. Tokom dana nas očekuje makismalna temperatura do 17 stepeni. U subotu i nedelju temperatura će iznositi od 19 do 20 stepeni. Očekuju nas sunčani intervali bez padavina, jedino u nedelju će ujutru biti uslova za maglu u kotlinama i dolinama - objašnjava meteorolog Đurić.

I početkom sledeće nedelje, imaćemo toplo vreme, ali stiže oblačnost i mogućnost za kišu.

- U ponedeljak, jutro će biti toplije u odnosu na prethodna. Zadržaće se relativno toplo vreme, ali će doći do postepenog povećanja oblačnosti. Krajem dana i tokom noći, biće uslova za kišu. Maksimalna dnevna temperatura tokom dana, ponovo će dostići 20 stepeni Celzijusovih - priča Đurić.

Beograd, građani, ljudi, šetnja

Tanjug/Filip Krainčanić

Beograd, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Iako je proleće kalendarski zvanično stiglo, temperaturne varijacije nas tek očekuju, a pogotovu ujutru.

- U aprili će se zadržati hladna jutra. Taj minus ne treba da nas buni, jer je to karakteristično za našu klimu. Još uvek je rano da se otpiše mraz. Sunčani dani sa svežim jutrima, najbolji opis proleća na teritoriji Srbije - zaključio je Đorđe Đurić.