POTRESNA ISPOVEST ŽELJKA MITROVIĆA Pravda ima povez na očima, ne poznaje ime i prezime! Oni bi bili zadovoljni samo da kazne mog sina streljanjem na Terazijama!

Mitrović je ocenio da je presuda nelogična

Željko Mitrović
Željko Mitrović, Foto: Vladimir Marković/Alo!

Ovo je poruka Željka Mitrovića nakon što je  njegov sin prvostepeno osuđen na godinu dana kućnog pritvora uz elektronski nadzor (nanogicu) zbog saobraćajne nesreće u kojoj je nastradala Andrea Bojanić (17) u julu 2013. godine. Istm merom bezbednosti je izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilom od godinu dana. 

Udes se dogodio u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Portparolka Prvog osnovnog suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je da je Mitrović osuđen zbog krivčnog dela teško delo delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivičnog dela nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nesreći.

Mitrović je ocenio da je presuda nelogična jer su sva veštačenja pokazala da nema krivice njegovog sina.

- Tražili su tri veštačenja i superveštačenja. Svako je pokazalo da nema krivice, da je bilo zeleno za automobile, da je vreme za reakcije bil 0,8 sekundi, što nije moguće da bilo ko reaguje.

PORAZNI PODACI REPUBLIČKOG ZAVODA ZA STATISTIKU Srpski mladoženja je na venčanju u proseku star 34,2 godine, nevesta ima 31,1, a broj RAZVODA je zastrašujući!

Željko Mitrović smatra da je Aleksandar osuđen samo zato što je njegov sin.

- Apsolutno! Nijedno drugo me i prezime ne bi bilo osuđeno na osnovu dokaza koji su izvedeni. Moraće u zatvor samo zato što je sin Željka Mitrovića. Svako ko je bio upućen u slučaj bio je siguran u oslobađajuću presudu. Međutim, sudija je odlučila da osudi mog sina iako su tri veštačenja koja je tražio tužilac, a ne mi, pokazalo isto, da je bilo zeleno svetlo i da je vreme za reakcije bilo manje od sekunde.

Mislite li da je sudija donela takvu odluku zbog "pritiska javnosti"?

- Za one što mrze je svejedno da li je kazna ovakva ili oslabođajuća. Za njih je sve osim vešanja i streljanja malo. Oni bi bili zadovoljni samo da je kazna javno streljanje mog sina na Terazijama.

NAJZANIMLJIVIJE FOTOGRAFIJE SA DANAŠNJE PARADE PONOSA Šetalo se, volelo se, bila je opšta ludnica... Evo kako je izgledao defile pripadnika LGBT populacije Knez Mihailovom (FOTO)

Ovo je prvostepena presuda. Da li ćete se žaliti?

- Jeste i naravno da ćemo se žaliti. Nije stvar u tome. Pravda ima povez na očima i ne poznaje ime i prezime. Ponavljam, ne postoji građanin Srbije koji bi bio osuđen na osnovu izvedenih dokaza, osim mog sina. Ne postoji biće krivičnog dela, ako se udaljiš sa nesta nesreće, a smrt je nastupila odmah. Nažalost, jadna devojka je nastradala na licu mesta, tako da ni ti okrivljajući element ne postoji. Nema nijednog dokaza za okrivljujuću presudu, ali sve to za sud nije bilo dovoljno.

 

 

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: bogoljub
  03/07/2019 - 16:36
  Zbog ovakvih "morona", treba uspostaviti Zakon "zub za zub, oko za oko". Pito bi Te majmune ne opojani da li bi tako mislio.
 • Korisnik: miloš
  03/07/2019 - 16:33
  šta bre lupaš mitroviću,o čemu to pričaš.Zamiasli da je ne daj bože neko na taj način tvog sina ubio.Da li bi davao ovakve izjave,,pa ne učekuješ valjda da ga nagrade.Normalno je da mora da bude osuiđen,a o kazni neću ništa da kažem, i šta misliš kako je ovim ljudima što više nema njihove ćerke,,bolje da neznaš.
 • Korisnik: Zoki
  03/07/2019 - 16:29
  81 km na sat, pešački prelaz, pobegao i 10 meseci nanogica. Nije rijaliti nego realnost u Srbiji kad si blizak vlasti.
 • Korisnik: Nikica
  03/07/2019 - 15:57
  Ja ne verujem sta ovaj covek prica I trabunja,da li je moguce da ovakve nebuloze izgovara?!
 • Korisnik: ja
  03/07/2019 - 15:54
  ma da ubio devojku i treba da ga oslobode treba ga strpati u zatvor ma ciji sin on bio a ne samo nanogica
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi