Željko Mitrović
Vladimir Marković/Alo!
Željko Mitrović

Vladimir Marković/Alo!

Željko Mitrović, Foto: Vladimir Marković/Alo!

Ovo je poruka Željka Mitrovića nakon što je  njegov sin prvostepeno osuđen na godinu dana kućnog pritvora uz elektronski nadzor (nanogicu) zbog saobraćajne nesreće u kojoj je nastradala Andrea Bojanić (17) u julu 2013. godine. Istm merom bezbednosti je izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilom od godinu dana. 

Udes se dogodio u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Portparolka Prvog osnovnog suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je da je Mitrović osuđen zbog krivčnog dela teško delo delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivičnog dela nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nesreći.

Željko Mitrović

Alo!/ Vladimir Marković

Mitrović je ocenio da je presuda nelogična jer su sva veštačenja pokazala da nema krivice njegovog sina.

- Tražili su tri veštačenja i superveštačenja. Svako je pokazalo da nema krivice, da je bilo zeleno za automobile, da je vreme za reakcije bil 0,8 sekundi, što nije moguće da bilo ko reaguje.

Željko Mitrović smatra da je Aleksandar osuđen samo zato što je njegov sin.

- Apsolutno! Nijedno drugo me i prezime ne bi bilo osuđeno na osnovu dokaza koji su izvedeni. Moraće u zatvor samo zato što je sin Željka Mitrovića. Svako ko je bio upućen u slučaj bio je siguran u oslobađajuću presudu. Međutim, sudija je odlučila da osudi mog sina iako su tri veštačenja koja je tražio tužilac, a ne mi, pokazalo isto, da je bilo zeleno svetlo i da je vreme za reakcije bilo manje od sekunde.

Milomir Marić

printscreen

Mislite li da je sudija donela takvu odluku zbog "pritiska javnosti"?

- Za one što mrze je svejedno da li je kazna ovakva ili oslabođajuća. Za njih je sve osim vešanja i streljanja malo. Oni bi bili zadovoljni samo da je kazna javno streljanje mog sina na Terazijama.

Ovo je prvostepena presuda. Da li ćete se žaliti?

- Jeste i naravno da ćemo se žaliti. Nije stvar u tome. Pravda ima povez na očima i ne poznaje ime i prezime. Ponavljam, ne postoji građanin Srbije koji bi bio osuđen na osnovu izvedenih dokaza, osim mog sina. Ne postoji biće krivičnog dela, ako se udaljiš sa nesta nesreće, a smrt je nastupila odmah. Nažalost, jadna devojka je nastradala na licu mesta, tako da ni ti okrivljajući element ne postoji. Nema nijednog dokaza za okrivljujuću presudu, ali sve to za sud nije bilo dovoljno.

Pročitajte još:

 

 

 

 

Komentari (10)

sumadija

03.07.2019 14:39

Tvog sina sunce greje i grejaće a Aleksandru nikad više!

fica

03.07.2019 14:42

Ovo se zove kazna ne ovo je nagrada za mladjeg Mitrovica.Pobegao a nije pruzio pomoc.Zlocin ne zastareva.

Mile

03.07.2019 14:53

Mitrović je ocenio da je presuda nelogična jer su sva veštačenja pokazala da nema krivice njegovog sina. Kako ubica moze da bude nevin, ejjj oduzeo je jedan mlad zivot, poegao bez zaustavljanja, ubica je ubica sa namerom, bez namere, iz nehata, nesrecnim slucajem... Ubio je i tacka.

Aleksandar

03.07.2019 14:56

Čekaj bre malo. Znači udariš, nastane trenutna smrt i nemaš odgovornost. Udariš, posle pet dana umre, e tek onda imaš odgovornost. Jel bre jesi li ti pri čistoj. Ne tvoj sin da je zemlja normalna bio osuđen na minimum 10 godina, obaranje pešaka sa smrtnim ishodom, vožnja duplo većom brzinom, nepružanje pomoći, bežanje sa mesta udesa. Pametnom dovoljno.

maks

03.07.2019 15:14

...kako te nije sramo da bililo stas da pricas...pa barem tri godine trebao je da dobije samo zato sto je pobegao sa mesta dogadjaja...minimum

ja

03.07.2019 15:54

ma da ubio devojku i treba da ga oslobode treba ga strpati u zatvor ma ciji sin on bio a ne samo nanogica

Nikica

03.07.2019 15:57

Ja ne verujem sta ovaj covek prica I trabunja,da li je moguce da ovakve nebuloze izgovara?!

Zoki

03.07.2019 16:29

81 km na sat, pešački prelaz, pobegao i 10 meseci nanogica. Nije rijaliti nego realnost u Srbiji kad si blizak vlasti.

miloš

03.07.2019 16:33

šta bre lupaš mitroviću,o čemu to pričaš.Zamiasli da je ne daj bože neko na taj način tvog sina ubio.Da li bi davao ovakve izjave,,pa ne učekuješ valjda da ga nagrade.Normalno je da mora da bude osuiđen,a o kazni neću ništa da kažem, i šta misliš kako je ovim ljudima što više nema njihove ćerke,,bolje da neznaš.

bogoljub

03.07.2019 16:36

Zbog ovakvih "morona", treba uspostaviti Zakon "zub za zub, oko za oko". Pito bi Te majmune ne opojani da li bi tako mislio.