Momak, devojka, par
Shutterstock
Momak, devojka, par

Shutterstock

Momak, devojka, par, Foto: Shutterstock

To, u ekskluzivnoj ispovesti za "Novosti", najavljuje D. J. (20), Srbin iz Bezansona, rodom iz Prokuplja, čiju su devojku S. (17), poreklom iz Travnika, iz muslimanske porodice, roditelji, stric i strina, maltretirali, tukli i šišali, jer nisu hteli da se uda za hrišćanina.

Ljubavna priča koju su na okrutan način želeli da prekinu devojčini otac i majka izazvala je burne reakcije u Francuskoj i našem regionu. Dok vinovnike čeka suđenje, D. J. je otvorio dušu:

- Ne osećam se baš dobro, zbog cele situacije koja se dogodila. Sa devojkom sam u kontaktu. Čujemo se redovno telefonom, ali ne možemo da se vidimo dok se ne završi suđenje. Ona se polako oporavlja od svega što joj se dogodilo. Sada je dobro i na sigurnom je. To je najvažnije - počinje svoju ispovest ovaj mladić.

Nijednog trenutka se ne dvoumi i kada odgovara na pitanje da li ostaje pri nameri da se venča s njom.

- Sve ovo što se desilo, dogodilo se baš zbog svadbe. I normalno je da će svadbe da bude! I ona i ja to želimo.

Otkriva nam da je sa S. najpre bio u tajnoj vezi:

- Nije znala ni moja familija, ni njena. Posle određenog vremena, odlučio sam da kažem prvo svojima. Oni su je prihvatili i nisu imali ništa protiv. Odlučili smo da razgovaramo i sa njenima. Bili su u šoku kad su čuli - navodi D. J.

Rekli su mu, kaže, da nemaju ništa protiv njega, već protiv toga što je ona uradila.

- Pošto su nam se porodice družile, nisu mogli da odbiju našu vezu. Prihvatili su je, ali su nam određivali vreme izlaska na pola sata, sat. I dok smo se držali za ruke, uvek bi nas čudno gledali. Problem je nastao kada su čuli da planiramo svadbu. Tada su nam zabranili svaki kontakt. Odlučili smo da odemo od kuće na nekoliko dana, da bi se oni pomirili s tim da im budem zet. Ali ni to nije vredelo - očajno dodaje sagovornik.

Njihove porodice, koje žive u istoj zgradi, pre toga su se, kaže, slagale i bile u dobrim odnosima, sve do onog dana kada su čuli za svadbu. Objasnio nam je i šta se sve događalo u stanu roditelja njegove devojke.

- Pre nego što smo došli, rekli su nam da su se pomirili s tim da im budem zet. Bili smo presrećni - tvrdi naš D. J.

On ističe da je do eskalacije došlo kada su se posle nekoliko dana odsustva vratili u Bezanson.

- Pozvali su nas na kafu. Otišli smo kod njih u goste, kao što je red. Ništa nam nije bilo sumnjivo. Prvo je izgledalo sve normalno, a onda je nastao haos. Govorili su da ne mogu da im budem zet jer sam Srbin hrišćanske vere i da mi nismo jedno za drugo. Počeli su da je tuku, ja sam pružao otpor, a u jednom trenutku moja majka mi je rekla da pozovem policiju i odmah sam izašao da to uradim.

Zaljubio se čim je došao

Devojka S. se iz Travnika, prema informacijama iz suda, s porodicom u Francusku doselila u januaru 2018. godine. Naš sagovornik ističe da on u ovoj zemlji živi nešto kraće od godinu dana. Po zanimanju je, inače, vodoinstalater.

Iz respekta prema ovo dvoje mladih ljudi, čija su imena poznata redakciji, i poštujući sudski postupak koji je u toku, sačuvali smo identitet svih aktera.

Ne zna gde će živeti

Zasad D. J. ne zna da li će ostati da žive u Francuskoj. O tome će, kaže, odlučiti zajedno. Posle svega, zahvalan je svima koji su u ogromnom broju stali uz njih.

- U ovoj situaciji to mnogo znači, i meni, i njoj. Hvala svima koji su stali u našu odbranu, hvala svima na podršci - zaključuje madić.

Pročitajte još:

Komentari (2)

bela rada

01.09.2020 14:48

Sve je to lepo sada zato što ste mladi, zato se i kaze nije isto kad si mlad i kasnije kad kroz zivot stičeš odredjena iskustva. Ulje i voda ne idu moj dečko, videćeš za desetak godina, biće problem i kad svadba bude, dal će biti "Oj vojvodo Sindjeliću", "Morem plovi..." il neka njihova, dal će ti se sin zvati Lazar il Faruk, dal ćeš slaviti slavu, Uskrs, Bozić il ćeš se s njom klanjati, sve je to nepremostivo i nikad spojeno...

Milos

01.09.2020 16:18

@bela rada - Ciganska prosla!