Dragan Milivojević
Printscreen
Dragan Milivojević

Printscreen

Dragan Milivojević, Foto: Printscreen

Novinar Dragan Milivojević je diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu na smeru Međunarodni odnosi, a master diplomu stekao na Fakultetu organizacionih nauka.

Novinarsku karijeru započeo je u studentskom radiju "Indeks" i omladinskoj emisiji "Putokaz" Drugog programa Radio Beograda, gde je potom vodio i emisiju posvećenu ekonomskim pitanjima "Delometar". Za omladinsko novinarstvo dobio je nagradu "Smeli cvet".

arađivao je u brojnim listovima - "Radu", "Novostima", "Intervjuu", "Politikinom svetu", "Borbi"... Prvo stalno zaposlenje dobio je u Informativnom programu tadašnje Televizije Novi Sad, gde je bio jedan od najmlađih urednika, uređujući i vodeći "Dnevnik" i druge emisije ove medijske kuće.

Izveštavao je s najznačajnijih događaja u zemlji i svetu i poneo jednu od nagrada tadašnje JRT. Potom je prešao u zagrebački "Vjesnik", na mesto komentatora spoljne politike, urednika vesti i prve strane ovih novina. Bio je specijalni izveštač iz Italije, ali i sa brojnih zbivanja u zemlji i svetu. Sarađivao je i u nemačkom "Šternu", bio je akreditovani dopisnik iz Grčke dnevnog lista "Telegraf", sarađivao u nedeljnicima "Ekonomist", "Bankar", "Vreme", podgoričkom "Danu" i njegovim izdanjima.

Pre dve decenije zaposlio se u dnevnom listu "Dnevnik", prvo kao spoljnopolitički komentator i urednik spoljne politike, a zatim kao politički komentator i šef Dopisništva u Beogradu. Za praćenje zbivanja u zemlji i inostranstvu tri puta je nagrađivan prvom novinarskom nagradom.

U okviru stručnog usavršavanja završio je niz međunarodnih obuka i seminara iz oblasti evropskih integracija u Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj i studijski boravio u Briselu, Berlinu, Strazburu i na Bliskom istoku.

Dragan Milijevojević je bio pomoćnik generalnog direktora "Nova communications", jedan od autora knjige "Dosije Vojvodina", kao i deo kruga intelektualaca osnivača Naprednog kluba.

Bio je član Predsedništva POKS-a i internacionalni sekretar.

Od Dragana Milojevića se oprostio prvi čovek POKS-a Žika Gojković.

"Jutros je preminuo moj/naš brat i saborac (član Predsedništva POKS-a i Internacionalni sekretar), sjajan novinar i još bolji čovek, Dragan Milivojević. Malo je reći koliko mi već nedostaješ prijatelju, kao što je i teško saznanje da si otišao tako odjednom i da te više nema sa nama. Svojim delima i vaspitanjem, zaslužio si da te uvek nosimo u svojim srcima i da nikada ne zaboravimo šta si učinio za naš POKS, mene lično, ali i za sve ostale, medju kojima si uvek širio pozitivno raspoloženje i činio nas makar na trenutak srećnim.
Tvoja dela i tvoj rad ostaju da svetle svima nama kao putokaz, kako odanost i čovečnost nemaju cenu.
Počivaj u miru Dragane moj, neka te anđeli i dragi Bog čuvaju. Zaslužio si to prijatelju."

PROČITAJTE JOŠ: