izveštaj
Alo.rs
izveštaj

Alo.rs

izveštaj, Foto: Alo.rs

U poslednja 24 sata u Srbiji su na korona virus testirane 9.430 osoba, pozitivno je 1.053, dok je nažalost preminulo pet osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 38 pacijenata.

Podsetimo, pre dva dana smo imali 26 osoba na respiratorima. Takođe, juče je još jedna brojka bila zabrinjavajuća, u bolnice je za dan primljeno čak 107 osoba, odnosno svaka treća koja je bila pozitivna na kovid-19 testu. Na bolničkom lečenju juče smo tako imlai 768 ljudi. Jedina brojka koja je juče bila u padu jeste ona o broju zaražanih 341, ali to je očekivano za ponedeljak, jer se manje ljudi tokom vikenda testira, i predstavlja zatišje pred buru.

Od jutros stižu dramatična upozorenja stručnjaka - da ćemo danas imati nikad više zaraženih od počekta epidemije, a sve sve više priča i o novim merama - skraćenja rada ugostiteljskih objekata i obavezan PCR test za ulazak u Srbiju.

Direktorka "Batuta" Verica Jovanović rekla je da će Krizni štab i nadalje predlagati najurgentnije mere u skladu sa epidemijskom situacijom.

Pročitajte i: