Đuro sa decom
privatna arhiva
Đuro sa decom

privatna arhiva

Đuro sa decom, Foto: privatna arhiva

Zahvaljujući humanim ljudima, kupljen je materijal pa je podignuto visoko potkrovlje i stavljen je krov koji nisu uopšte imali, zbog čega je unutrašnjost kuće bila ispunjena vlagom i buđi.

Kuća Bogunovića

privatna arhiva

Kuća Bogunovića, Foto: privatna arhiva

Međutim, za dalje radove, odnosno za kupovinu materijala i za radnike, novca više nema, što znači da bi zimu Bogunovići mogli da dočekaju u nedovršenoj kući.

Kako pomoći

Svi koji žele da pomognu ovoj povratničkoj porodici u Hrvatskoj, mogu kontaktirati Đuru Bogunovića na broj +385919398349

- Zahvljujući humanim ljudima koji su mi pomogli i odazvali se ranijim akcijama, podigli smo visoko potkrovlje, stavljen je i crep na krov, a uskoro treba da stigne i stolarija. Međutim, novca za dalje radove nema - kaže Đuro.

Đuro je, inače, samohrani otac. Nema stalni ni siguran posao. Radi za dnevnicu ako ga neko pozove, ali uglavnom žive od socijalne pomoći i dečjeg dodatka. Ono što bi deci i njemu olakšalo život jesu bar malo bolji uslovi za život.

Dobra i vredna deca

Najmlađi Bogunovići odrastaju u selu u kojem nemaju ni komšija, ni prijatelja, ali imaju, ističu, jedni druge. Važe za dobru, pametnu i vrednu decu. Uz školske obaveze vode brigu o kući, o životinjama, pomažu ocu i u svemu drugom koliko mogu i koliko treba.

- Zaista sam prezahvalan svima koji su dosad pomogli mojoj deci za koju živim i borim. Malo još fali da se sve završi. Sada živimo u ukupno dve prostorije u prizemlju koje doskora nisu bile uslovne, ali smo ih sad koliko toliko sredili. Najveća želja dece je da se uredi to visoko potrkovlje, kako bi svako imao svoj kutak. Ipak su to školska deca. Uostalom, i Lidija je već veća, ne može sobu da deli s braćom. Ja molim sve ljude dobre volje da pomognu koliko mogu i da mojoj deci ostvare želju da žive bar približno kao njihovi vršnjaci, a najvažnije je da budu u toplom domu bez vlage i buđi - navodi Bogunović.

Bogunovići, o kojima je „Alo!“ već pisao, najmlađa su povratnička porodica u Karinu. Đuro se sa porodicom u Hrvatsku vratio 2006. Nakon što ga je supruga i majka njegove dece napustila, o svojim mališanima brine sam.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"