Supermen
Z. Gligorijević
Supermen

Z. Gligorijević

Supermen, Foto: Z. Gligorijević

* Užičanin Milovan Milutinović (71) sprema se za neverovatan izazov: da prepešači od Užica do Moskve

* Priprema se neprekidno i kaže da je u top-formi

* "Kada završim fakultet uradiću master, a onda ću da doktoriram"

- U junu sam stupio u kontakt sa ruskim ambasadorom, koji je posle zamenjen, i sada očekujem novi poziv iz ruske ambasade. Voleo bih da na Crvenom trgu za proslavu 75. godišnjice pobede nad fašizmom učestvujem na sportskoj paradi pred Putinom i da mu stisnem ruku - kaže supermen Milovan.

Pojavila se crvena svetlost, nepokretan je prohodao, a dečak se izlečio od karcinoma!

AUTOR: Kurir.rs/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 11.09.2019. 16:37 - 11.09.2019. 17:01 Navršilo se 105 godina od rođenja veličanstvenog Patrijarha Pavla. Patrijarh Pavle, Foto: Agape/printskrin * Patrijarh Pavle rođen je pre tačno 105 godina * Ljudi tvrde da im je molitva na njegovom grobu pomogla u izlečenju * Srbi ga smatraju za sveca Sam njegov život, svedoci smo koji smo živeli u njegovo vreme, bio je čudo.

Plan mu je da peške pređe oko 3.000 kilometara za dva i po meseca, a krenuo bi 16. februara i tamo stigao 20. aprila.

- Tako bih imao vremena od deset do 15 dana da se oporavim od pešačenja. Maršruta bi bila Užice, Horgoš, Budimpešta, Bratislava, Minsk i Moskva. Planiram da nosim teret i od 100 i od 200 kilograma na 100 metara - kaže užički supermen.

Priprema se neprekidno i kaže da je u top-formi. Nedavno je sa 100 kila tereta trčao na Olimpijadi trećeg doba, koju su organizovali Olimpijski komitet i Savezni komitet za sport.

Supermen

Z. Gligorijević

Supermen, Foto: Z. Gligorijević

- Tu sam 100 metara sa 100 kilograma tereta pretrčao za 27,7 sekundi. Sjajan rezultat! Sada se pripremam da u oktobru idem i u Vrnjačku Banju na njihovu olimpijadu - hvali se Milovan.

Pored toga što je aktivni sportista, Milovan je već na trećoj godini Fakulteta za sport i turizam. Upisao ga je pre dve godine i redovno je davao ispite, te sada upisuje treću godinu. U indeksu su razne ocene, od šestice do desetke.

- Kada završim fakultet uradiću master, a onda ću da doktoriram. Ionako planiram da živim bar još 30 godina - sa osmehom priča ovaj Užičanin.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Ima crni pojas, pešačio do Londona i radi kao taksista

Užički supermen je 2012. pešačio oko 2.500 kilometara od Užica do Londona - 62 dana - i pred početak Olimpijskih igara postao Ginisov rekorder. Na stadionu „Linford Kristi“ pretrčao je 100 metara sa 50 kilograma tereta za 25,3 sekunde, što je za pola minuta brže od prethodnog rekorda. Usput je Milovan je vicešampion u bodibildingu, a sa 42 godine počeo je da trenira karate i nosilac je crnog pojasa peti dan. Za sve ove uspehe kriva je vojska, koja ga je odbila na regrutaciji jer je bio težak svega 49 kilograma. Od tada je počeo redovno da trenira i vežba. Danas i decu podučava karateu, a radi kao taksista.

BONUS VIDEO: Bili smo u "karton sitiju" ispod Pančevačkog mosta