VOZAČI, SPREMITE SE Poskupljenje više nego duplo! Sprema se novi udar na džep!

Vozači bi trebalo da "stegnu kaiš" jer ih uskoro očekuje više nego duplirani trošak za izdavanje saobraćajnih dozvola, koji je predviđen novim izmenama i dopunama Zakona o republičkim administrativnim taksama, nakon što prođe skupštinsku proceduru.

Automobili
Foto: Alo/ Dejan Briza

Naime, prema važećim propisima, građani koji zahtevaju izdavanje vozačke dozvole, dužni su da uplate osnovnu taksu u iznosu od 480 dinara, dok će prema novim odredbama Zakona, plaćati čak 1.100 dinara.

Preciznije, vozači su do sada plaćali ukupni iznos od 760 dinara, jer je na osnovni iznos od 480 dinara već uračunata taksa za zahtev iz tarifnog broja koji se tiče saobraćajnih dozvola u iznosu od 280 dinara.

Isto važi i za izdavanje probne vozačke dozvole, za koju će građani morati da izdvoje 1.100 umesto dosadašnjih 480 dinara. Značajnije uvećan iznos građani će plaćati i za izdavanje duplikati nove ili probne vozačke dozvole, a to će ih umesto 980 sada koštati 1.570 dinara.

SLAVIMO SVETOG LUKU! Danas ćemo saznati kakva nas zima čeka, a ovaj jedan običaj nikako ne smete da zaboravite

VRATILA SU SE TAMO GDE PRIPADAJU Dragan Todorović, srpski ambasador u Iranu, o vraćanju troje dece Slavici Burmazović

Nove odredbe neće drastično uticati na strance, jer svi oni koji žele da zamene stranu saobraćajnu dozvolu srpskom, izdvojiće tek 360 dinara više, umesto 8.510 ova taksa sada će iznositi 8.870.

automobili granica vozači
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dobra vest je da se ova taksa za zahtev od 280,00 dinara neće menjati, a da sve nije toliko crno govori nam to, da se brišu sve važeće takse iz tarifnog dela 41, a koje se tiču izdavanja potvrda o privremenoj registraciji, izdavanje kartonskih tablica za privremeno označavanje vozila "Proba" i sl.

AGENCIJA ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA IZDALA SAOPŠTENJE! Evo do kada morate da stavite zimske gume na automobile!

"SLAVICA JE BILA KOD MENE 15 DANA U IRANU" Otac Turčin izneo neverovatne tvrdnje o slučaju otete dece! Svedočenje koje donosi strahovit rasplet!

Ovaj akt trenutno je označen kao "zakon u proceduri", što znači da će pošto ga narodni poslanici usvoje u Parlamentu, stupiti na snagu osam dana od objavljivanja u Službenog glasniku.

Čeka nas nikad čudnija zima! U januaru najgore, divljaće oluje, a poplave će napraviti haos!

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 30.10.2019. 09:15 Meteorološki servis "AccuWeather" objavio je na svojim stranicama dugoročnu prognozu za nadolazeću zimu.

A u kom vremenskom roku bi vozači trebalo da očekuju da iz svojih novčanika izdvoje više nego dupli trošak za saobraćajne dozvole, ostaje da vidimo.

Bonus video

Oteta maloletna deca Slavice Burmazović vratila su se u Srbiju!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi