MUP, novi polaznici
Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Mil

 

MUP, novi polaznici

Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Mil

MUP, novi polaznici, Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljevic

* Nebojša Stefanović pozdravio nove pripadnike MUP

* Upriličena proslava ispred Palate Srbije

* Novih polaznika ima 677

Na svečanoj promociji, ispred Palate Srbije, uz svečani defile, kojoj je prisustvovala i premijerka Ana Brnabić, najboljima su uručena priznanja na osnovu rezultata tokom obuke, profesionalne prakse i završnog ispita.

Priznanja su uručena najboljima u 20. klasi, prvoj u rangu Mariji Filipović iz Subotice koja je obuku završila sa prosečnom ocenom 5,0, drugoj u rangu Tamari Petrović iz Loznice sa prosečnom ocenom 4,99 i trećem u rangu Jovanu Jovanoviću iz Kruševca sa prosečnom ocenom 4,97.

Opozicioni Pokret ujedinjenih fantoma napao policiju u Zranjaninu, a onda se oglasio Stefanović!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 10.10.2019. 17:39 - 10.10.2019. 17:47 Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najoštrije je osudio današnje omalovažavanje i provociranje pripadnika Uprave saobraćajne policije u Zrenjaninu od strane pripadnika opozicionog Pokreta ujedinjenih fantoma. Nebojša Stefanović, Foto: Alo!

Rešenja o nagrađivanju uručena su i najboljlima u 19. klasi, prvom u rangu Stefanu Gazdiću iz Priboja, koji je obuku završio sa prosečnom ocenom 4,94, drugom u rangu Bojanu Cvijoviću iz Beograda sa prosečnom ocenom 4,92 i trećem u rangu Milošu Saviću, iz Prokuplja, sa prosečnom ocenom 4,92, Bojanu. Marija Filipović je, u ime svojih kolega, sa kojima počinje karijeru u MUP, rekla da su polaznici svesni izazova i odgovornosti i da obećavaju da neće ustuknuti pred teškoćama i preprekama.

"U ime svih polaznika, obećavam da ćemo svojim radom i zalaganjem, pošteno i časno služiti Srbiji i svim njenim građanama", poručila je Filipović.

Ona je navela da polaznici 19. i 20. klase pored znanja iz Centra nose i nešto što je još vrednije, a to su neraskidiva prijateljstva.

MUP, novi polaznici

Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Mil

MUP, novi polaznici, Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljevic

Ministar policije Nebojša Stefanović istakao je da polaznici 19. i 20. klase COPO-a već danas postaju nova snaga MUP-a i poručio im da je pred njima ozbiljna karijera, jer je biti policajac mnogo više od posla, ali velika čast i privilegija služiti svom narodu i zemlji. Stefanović je poručio da pripadnici MUP-a brinu o tome da Srbije bude stabilna i bezbedna.

Kako je rekao, ne tako davna vremena su pokazala da nema investicija, jake ekonomsije, većih plata i penzija, u zemlji u kojoj su "tajkuni važniji od naroda, a obični građani u siromaštvu i strahu za bezbednost".

"Odlučnošću države, MUP je sa drugim bezbednosnim strukturama, stao na put kriminalu, osigurao bezbednost i sada je oslonac građanima", rekao je Stefanović.

MUP, novi polaznici

Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Mil

MUP, novi polaznici, Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljevic

On je istakao da borba protiv kirminala nije jedna bitka, već stalna borba, za koju su potrebni motivisani ljudi, te izneo podatak da je 3.700 novih policajaca i vatrogasaca stupilo i službu, od kada je on na čelu MUP-a.

"Vaš 677 koji danas postajete deo naše porodice, među kojima 145 dama. Tu nećemo stati", rekao je Stefanović i dodao da novi polaznici kreću njihovim putem uskoro.

PROČITAJTE JOŠ:

Istakao je da su njihove starije kolege podigle lestvicu visoko, da je smanjena stopa kriminala, a u prvih devet meseci ove godine zabeleženo 2.700 krivičnih dela manje u odnosu na lani.

"Kriminalci se ne šetaju ulicama Srbije. Nema povlašćenih pred zakonom, vladavina prava nije fraza, za šta su zaslužni policajci, tužioci i sudije. Oni su utabali staze, a od vas očekujem još bolje, da budete policajci kojima će se svi ponositi", poručio im je ministar.

Pozvao ih je da ponos i čast koje danas nose u sebi, nose uvek, što će im pomoći i da se suoče sa izazovima i problemima u karijeri na koje će naići.

"Odabrali ste pravični, časni i poštovan poziv, morate da budete veliki ljudi, uvek na službi građanima, kojima ćete biti pomoć i štititi ih od opasnosti. Sa građanima se uvek ophodite sa poštovanjem i integritetom, jer nije važno samo šta, nego i kako se radi", ukazao im je ministar.

MUP, novi polaznici

Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Mil

MUP, novi polaznici, Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljevic

Stefanović je rekao da će oni svojim ophođenjem i postupanjem graditi ugled MUP-a Srbije.

"Pred vama je ozbiljna karijera. Biti policajac je mnogo više od posla, velika čast i privilegija je da služite svom narodu i zemlji", rekao je Stefanović.

Usledili su zatim svečani defile i četiri pokazne vežbe u kojima su učestvovali polaznici COPO-a, pripadnici Interventne jedinice, Jedinice za obezđenje ličnosti i objekata i Žandarmerije.

BONUS VIDEO: Ministar Nebojša Stefanović posetio "Alo!"