Sveti Nikola
spc
Sveti Nikola

Youtube printscreen

Sveti Nikola, Foto: Wikimedia Commons

Narednih desetak dana u Srbiji će biti sunčano i suvo vreme, a temperature će biti više nego što je to uobičajeno za ovo doba godine. Naime, meteorolozi prognoziraju pretežno sunčano i osetno toplije vreme s najvišom temperaturom u većini mesta od 10 do 18 stepeni. U jutarnjim satima po kotlinama i rečnim dolinama ponegde će biti magle. Nagla promena vremena se očekuje već od sutra, a tavo vreme će se zadržati narednih desetak dana. 

Prema prognozi RHMZ snega i debelog minusa nema ni na vidiku, pa je tako i za najveću srpsku slavu Svetog Nikolu prognozirano čak 18 stepeni. Ista prognoza predviđena je i za planine. Na većinu hronično obolelih biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj. Osobama sa kardiovaskularnim tegobama savetuje se izvestan oprez. Tokom jutarnjih časova, u predelima sa maglom, tegobe mogu imati astmatičari.

Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolјa i razdražlјivost. Preporučuje se umerena fizička aktivnost, kao i adekvatno odevanje u skladu sa termičkim uslovima.