Patrijarh Irinej
Alo / Marko Đoković
Patrijarh Irinej

Alo / Marko Đoković

Patrijarh Irinej, Foto: Alo / Marko Đoković

"Istrajte u svome podvigu. Gospod pravde i istine pomoćiće Vam da odbranite Crnu Goru i njene svetinje", naveo je patrjarh Irinej u pismu Mandiću.

U toj borbi za odbranu svrpskih svetinja u Croj Gori od bezakonja pomoćiće mu, kaže patrijarh, Crkva na čelu sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom I mitropolitom Amfilohijem, arhijerejima, sveštenstvom, monaštvom i narodom.

A sve to, dodao je patrijarh, uz pomoć Svetog Petra Cetinjskog, Svetog Vasilija Ostroškog i drugih svetitelja, koji su, kako je naveo, "prosijali na tlu Crne Gore".

Crna Gora, Miloš Vučević

Grad Novi Sad

Crna Gora, Miloš Vučević, Foto: Grad Novi Sad

"U ovim teškim danima, suočeni sa širenjem opakog virusa, molimo se Vaskrslom Gospodu za zdravlje i spasenje svih ljudi", naveo je srpski provojerarh, saopšteno je iz SPC.

Patrijarh je, međutim, istakao da "ovaj drugi virus koji odavno potresa Crnu Goru ništa nije manje opasan i poguban od virusa Korona".

"Taj drugi virus preti da u potpunosti duhovno razori Svetosavsku i Njegoševu Crnu Goru", poručio je patrijarh Mandiću, uz blagosov Božji do, kako je naveo, konačne pobede.