Vladimir Putin
AP/Grigory Dukor
Vladimir Putin

AP/Grigory Dukor

Vladimir Putin, Foto: AP/Grigory Dukor

Kosačov je istakao da srpski narod na Kosovu može da računa na podršku Rusije.

Rusija će podržati svako rešenje po pitanju Kosova koje podržava srpski narod, a koje je u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

To je ocenjeno je na sastanku koji su održali ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i predsednik Odbora za spoljnu politiku u Savetu Federacije Rusije, Konstantin Kosačov.

- Zahvalni smo Rusiji na poštovanju međunarodnog prava i stavu da će podržati samo ono rešenje za Kosovo koje je u okviru Ustava Republike Srbije i Rezolucije 1244 - rekao je Popović i dodao da "jedino takvo rešenje garantuje očuvanje mira i ekonomsku budućnost i za Srbe i za Albance na Kosovu", saopšteno je iz resornog ministarstva.

Pročitajte još:

Kosačov je istakao da srpski narod na Kosovu može da računa na podršku Rusije.

- Poručujem Srbima na Kosovu da je Rusija uz srpski narod i Srbiju - istakao je Kosačov i dodao da će Rusija ostati dosledna u poštovanju međunarodnog prava i Rezolucije 1244 koje Kosovo prepoznaje kao integralni i neotuđivi deo Srbije.

Popović i Kosačov su razgovarali o načinima kako da se obezbedi veća ekonomska pomoć za srpsku zajednicu na Kosovu, ocenivši da je ekonomska perspektiva ključna za ostanak i povratak Srba na Kosovo, navodi se u saopštenju.

Komentari (5)

Slavuj

12.10.2018 17:57

Rusija neće ostaviti srpski narod na Kosovu. Podrška je iskrena i daje snagu srpskom narodu.

Nora

12.10.2018 18:40

Rusija se uvek zalagala za mir na nasim prostorima.

Nora

12.10.2018 18:43

Sada nam je potrebna ogromna pomoc koju Rusija nudi da sacuvamo nas integritet i suverenost,narociti KIM.

Mile

12.10.2018 20:46

Rusija je uvek bila uz srpski narod i Srbiju i dosledna je u poštovanju međunarodnog prava i Rezolucije 1244 koje Kosovo prepoznaje kao integralni i neotuđivi deo Srbije!

Milentije 91

13.10.2018 00:06

Pomoc Rusije je nwophodna za ocuvanje Kosova