RODILA SE DEVOJČICA MAŠA! Porodila se ministarka!

Čestitamo!

Nela Kuburović
Nela Kuburović, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U našu redakciju je u 20.15 sati danas uveče stigla lepa vest. Porodila se ministarka pravde Nela Kuburović. Prema informacijama koje smo dobili, Nela je rodila devojčicu Mašu! Čestitamo Nela!

Ko je Nela Kuburović?

Nela Kuburović je rođena u Sarajevu 7. aprila 1982. godine. Ona je srpska pravnica, političarka i ministarka pravde u vladi Ane Brnabić, prethodno ministarka pravde u Drugoj vladi Aleksandra Vučića.

Pre toga je bila pomoćnik ministra pravde u Sektoru za pravosuđe.

Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2005. godine sa izuzetnim uspehom. Tokom studija, pohađala je dvogodišnju nastavu u okviru programa "Pravna klinika". Bila je stipendista fonda za mlade talenete Vlade Republike Srbije. Od februara 2006. radila je u Prvom opštinskom sudu u Beogradu, gde, nakon volonterskog staža i pripravničke prakse, postaje sudijski pomoćnik. Pravosudni ispit položila je 2008. godine.

Nela Kuburović
Nela Kuburović, Foto: Alo / Vladimir Marković

Od decembra 2008. do avgusta 2009. godine radila je u Ministarstvu pravde Republike Srbije, kao savetnik za pružanje stručne pomoći Visokom savetu pravosuđa.

Nakon obrazovanja Administrativne kancelarije Visokog saveta sudstva, u avgustu 2009. godine, zasnovala je radni odnos u Sektoru za normativne poslove, a od maja 2013. godine bila je načelnik Odeljenja za statusna pitanja sudija u Visokom savetu sudstva.

Bila je angažovana u radnim grupama za izradu Nacrta Etičkog kodeksa sudija i Nacrta pravilnika za vrednovanje rada sudija i predsednika sudova, kao i u radu Komisije za odlučivanje o prigovoru sudijskih pomoćnika na rešenje predsednika suda o ocenjivanju.

Učestvovala je u studijskim posetama Visokom savetu sudstva Kraljevine Španije, Disciplinskim organima za sudije u Francuskoj, a tokom aprila 2014. godine bila je na dvonedeljnoj praksi u Visokom sudskom i tužilačkom savetu Bosne i Hercegovine.

Govori engleski, a poznaje španski jezik.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Iva
  28/02/2020 - 12:07
  Rodjena 198. godine😲🙃
 • Korisnik: vesa
  26/02/2020 - 14:28
  Cestitke. Nadam se da ce porodiljsko redovno tj na vreme poceti da prima a ne kao mi-sav normalan svet!
 • Korisnik: ivana
  26/02/2020 - 09:42
  Cestito cerkica,da je ziva i zdrava mala princeza Masha,blagoslov da ima u zivotu zajedno sa roditeljima i da ima srecno detinjstvo sa jos sestre i braca.
 • Korisnik: kole
  25/02/2020 - 20:41
  A sto ne objavite ko je tata?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi